nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=171447)

ultr 01-03-12 02:40 AM

BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
1 Attachment(s)
With 290.x and 295.x drivers, after relogon (!), I get black menus in KDM and black & transparent windows in KDE4 and Gnome.

In 285.x and earlier series it was OK.

Steps to reproduce:
1) start KDM
2) login
3) logout
4) KDM menus are broken with black areas at the bottom (see image [1])
5) login again
6) windows/menus are broken: some are transparent, some are black (see image [2])

Logout. Restart X server from the KDM menu - after restart KDM menus work fine again. Login - windows/menus work too... All until next logout...

nVidia GeForce 8600GT
Debian GNU/Linux 7.0 Wheezy (testing) 32-bit
X.org 1.11.2
KDE tested: 4.6.4, 4.7.2, 4.7.4

Images:
[1] http://www.ultr.pl/var/nvidiabugkdm29x.png
[2] http://www.ultr.pl/var/nvidiabugkde29x.png

artem 01-03-12 06:53 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
I have a similar problem albeit with KDE3.5.10 KDM.

jackyohh 01-09-12 07:57 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
Same here on Aptosid (Debian unstable) x64
with nVidia GeForce 8400 GS

sandipt 01-10-12 05:24 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
Unable to download and view images , Please mail it to linux-bugs <linux-bugs@nvidia.com>.

ispmarin 01-10-12 06:07 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
Exactly same problem here.

KDE 4.7.4, Nvidia 290.10, xserver-xorg-core 2:1.11.3.901-1, linux-image 3.1.8-2.
VGA compatible controller: nVidia Corporation GF104 [GeForce GTX 460] (rev a1)

sandipt 01-11-12 08:54 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
Nvidia reproduced this issue. Bud id for reference 925655 .

ultr 02-14-12 12:29 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
This problem still exists for me with 295.20 (i386):
http://www.nvidia.com/object/linux-d...20-driver.html

ispmarin 02-28-12 07:48 PM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
Still the same problem here too. Any news? 295.20 is not helping....

joman 03-05-12 05:57 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
I made exactly the same observation in a dual seat configuration with KDE4 on the second seat only. With 285.x everything was OK, with 290.x and 295.x the bug was observed.
Very annoying, leaves the whole configuration unusable. Restarting X helps, until the next logout.
Already sent an nvidia-bug-report.log.gz to linux-bugs@nvidia.com, but they answered, that they do not support dual seat configurations.

SLES11SP1 / Two Quadro FX3800 graphics cards.

ultr 03-10-12 06:18 PM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
I have updated the first post's image links to point to my own server.

joman 03-13-12 03:54 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
As a workaround that was published in several threads, e.g.
http://ubuntuforums.org/archive/inde...t-1665405.html
one can terminate the X-Server automatically with every logout, so it has to restart with the login. Uncomment the line

TerminateServer=true

in the kdmrc (with kde4 and SuSE located in /usr/share/kde4/config/kdm). Do this if necessary for multi-seat configurations with every [X-:?-Core] section in kdmrc.

This solved the problem for me for the time being.

johnv 03-17-12 01:10 AM

Re: BUG: 290.x and 295.x regression - black menus, black & transparent windows
 
This sounds like same or similar problem to mine, except I use xdm and openbox on debian sid. I'm searching through the xdm config files and man pages to figure out how to effect the described work-around but for xdm instead of kdm.

OK, looks like I was right about similarity. Found solution in debian bug report for nvidia driver.
Adding this line to my /etc/X11/xdm/xdm-config works around the problem for now:

Code:

DisplayManager*terminateServer: true
Thanks to all who have input in this thread.


All times are GMT -5. The time now is 01:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.