nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   TV-OUT Geforce4 MX440-SE (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=17345)

scaffarelli 09-01-03 07:22 PM

TV-OUT Geforce4 MX440-SE
 
Hi, i try to configure the video card to view movie with my tv but dont work.
I dont see enything on my screen.
My XFree86config is this :.


Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Twinview"
Screen "TV"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath "unix/:7100"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ttf/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "fbdevhw"
Load "glx"
Load "record"
Load "freetype"
Load "type1"
Load "xtrap"
Load "speedo"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "DevInputMice"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Compaq V55 Color Monitor"
DisplaySize 280 210
HorizSync 30.0 - 60.0
VertRefresh 48.0 - 125.0
ModeLine "1400x1050" 129.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
ModeLine "1400x1050" 151.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
ModeLine "1400x1050" 162.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
ModeLine "1400x1050" 184.0 1400 1464 1656 1960 1050 1051 1054 1100 +hsync +vsync
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
# Switch AGP
Identifier "Videocard0"
Driver "vesa"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "NVIDIA GeForce 4 (generic)"
Option "NvAGP" "1"
Option "DigitalVibrance" "0"
Option "TwinView" "1"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOverScan" "1.0"
Option "MetaModes" "1024x768 @1024x768,1024x768 @1024x768; 800x600"
Option "NoLogo" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "TV"
Driver "vesa"
VendorName "Videocard vendor"
Option "TwinView" "1"
Option "DMPS"
Option "IgnoreEDID" "1"
Option "UseEdidFreqs" "0"
Option "HWCursor" "0"
Option "NvAGP" "3"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "MetaModes" "800x600,800x600"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "ConnectedMonitor" "crt,TV"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 16
Option "NvAgp" "1"
SubSection "Display"
Modes "800x600"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "TV"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection

------------------------------------------------------
What's wrong here ??

Please Help me.

Thanks a lot

Sebastian

cyberpunk71 09-02-03 12:34 AM

TV-out Problem
 
I'm not a great XFree86 person but I know my way around XFree86. In running dual outputs in Linux you should use Xinerama.

http://www.tldp.org/HOWTO/Xinerama-HOWTO/

This was very useful for me to get multi-monitors and TV output to work.

Oh Yeah there is something wrong on this line.

Section "Screen"
Identifier "TV"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

eliu 09-02-03 03:25 AM

Here is mine
 
Modify /etc/X11/XF86Config-4, you must substitute 1024x768 with 1280x1024 if your resolution is 1280x1024.

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NVIDIA GeForce2 DDR (generic)"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
Option "TwinView" "True"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "MetaModes" "1024x768,640x480; 640x480,640x480"
EndSection

Note that if you use (Mandrake 9.1 XFree4.3). You cannot switch to 640x480 by pressing control-alt-+.
It's a bug in XFree86 4.3

http://fftv.sourceforge.net/Setup_X1...4l_tv-out.html

scaffarelli 09-03-03 09:28 PM

Re: TV-out Problem
 
1 Attachment(s)
Hi again. I try to configure but i cant. you can help me ??.

I attach my XF86Config.

Thanks.

Quote:

Originally posted by cyberpunk71
I'm not a great XFree86 person but I know my way around XFree86. In running dual outputs in Linux you should use Xinerama.

http://www.tldp.org/HOWTO/Xinerama-HOWTO/

This was very useful for me to get multi-monitors and TV output to work.

Oh Yeah there is something wrong on this line.

Section "Screen"
Identifier "TV"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection



All times are GMT -5. The time now is 05:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.