nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   General Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Tell my rpm database I HAVE a libGL.so.1 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=17429)

Prommy 09-03-03 11:02 AM

Tell my rpm database I HAVE a libGL.so.1
 
Is there any way the nvidia installer could update the rpm database when installing so that rpm knows I do have a libGL.so.1 installed?

It's a real pain in the ass that rpm complains everytime I install something that needs libGL.so.1...

/Daniel

qu3becker 09-14-03 12:24 AM

yet something i want to know is that (and few more thing)
RPM file sux why is not like windows: all in one file and it's know where to go

blueworm 09-14-03 02:59 PM

You need to sym link it as such.
as root
Code:

# ln -s /usr/lib/libGL.so.1.0.4496 /usr/lib/libGL.so.1

TheOneKEA 09-15-03 12:57 PM

That's not the problem. The problem is that he had to do an -e --force to get rid of some other OpenGL library (probably an XFree86-Mesa package or something). Now, whenever he installs any RPM package that depends on /usr/lib/libGL.so.1, he has to use --nodeps or else it won't install because it THINKS there's no libGL libraries present. All because of the RPM database.

Prommy 09-16-03 01:43 AM

Quote:

Originally posted by TheOneKEA
The problem is that he had to do an -e --force to get rid of some other OpenGL library (probably an XFree86-Mesa package or something).
That's exactly right. I erased the XFree86-Mesa-libGL package because it conflicted with my nvidia drivers.

Ever since that everything works like a charm except installing/upgrading new packages needing libGL.so.1 when I have to use --nodeps, which I don't think I should need to since there IS a libGL.so.1 in my system, just rpm doesn't know.

/Daniel


All times are GMT -5. The time now is 08:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.