nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Unable to run nvidia-x11-drv since upgrade to SL 6.2 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=176345)

Todd 03-17-12 12:19 AM

Unable to run nvidia-x11-drv since upgrade to SL 6.2
 
Hi All,

I am running Scientific Linux 6.2 (Red Hat Enterprise Linux 6.2 clone), 64 bit with Xfce 4.8.

Under 6.1, I was able to run the nvidia-x11-drv from elrepo. As on 6.2 I no longer can. These are the RPMs I am using:

kmod-nvidia-295.20-1.el6.elrepo.x86_64.rpm
nvidia-x11-drv-295.20-1.el6.elrepo.x86_64.rpm
nvidia-x11-drv-32bit-295.20-1.el6.elrepo.x86_64.rpm

When I boot up, the X11 display does not open. I recorded both the errors when trying to start Xfce (startxfce4) and Xorg.0.log. Anyone know what I am doing wrong?

Many thanks,
-T

Xfce start errors:
Quote:

/usr/bin/startxfce4: Starting X server


X.Org X Server 1.10.4
Release Date: 2011-08-19
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: spacewalk 2.6.32-71.29.1.el6.x86_64
Current Operating System: Linux rn4.foo.local 2.6.32-220.7.1.el6.x86_64 #1 SMP Tue Mar 6 15:45:33 CST 2012 x86_64
Kernel command line: ro root=/dev/mapper/luks-948a228f-13ec-462e-9e9e-fa9b4c4bd2e0 rd_LUKS_UUID=luks-948a228f-13ec-462e-9e9e-fa9b4c4bd2e0 rd_LUKS_UUID=luks-857c8618-2461-4dfc-b5bb-69949a804c6d rd_NO_LVM rd_NO_MD rd_NO_DM LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=us crashkernel=129M@0M rhgb quiet nouveau.modeset=0 rdblacklist=nouveau
Build Date: 15 December 2011 08:42:40AM
Build ID: xorg-x11-server 1.10.4-6.el6_2.1
Current version of pixman: 0.18.4
Before reporting problems, check https://www.redhat.com/apps/support/
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Mar 16 20:51:51 2012
(==) Using default built-in configuration (30 lines)
(EE) [drm] failed to open device
(EE) The PCI device has a kernel module claiming it,
(EE) this driver cannot operate until it has been unloaded.
(EE) Try appending "nomodeset" to your boot options
(EE) open /dev/fb0: No such device
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the Red Hat, Inc. support
at https://www.redhat.com/apps/support/
for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

giving up.
xinit: No such file or directory (errno 2): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): unexpected signal 2.
Xorg.0.log
Quote:

[ 387.317]
X.Org X Server 1.10.4
Release Date: 2011-08-19
[ 387.317] X Protocol Version 11, Revision 0
[ 387.317] Build Operating System: spacewalk 2.6.32-71.29.1.el6.x86_64
[ 387.317] Current Operating System: Linux rn4.foo.local 2.6.32-220.7.1.el6.x86_64 #1 SMP Tue Mar 6 15:45:33 CST 2012 x86_64
[ 387.317] Kernel command line: ro root=/dev/mapper/luks-948a228f-13ec-462e-9e9e-fa9b4c4bd2e0 rd_LUKS_UUID=luks-948a228f-13ec-462e-9e9e-fa9b4c4bd2e0 rd_LUKS_UUID=luks-857c8618-2461-4dfc-b5bb-69949a804c6d rd_NO_LVM rd_NO_MD rd_NO_DM LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=us crashkernel=129M@0M rhgb quiet nouveau.modeset=0 rdblacklist=nouveau
[ 387.318] Build Date: 15 December 2011 08:42:40AM
[ 387.318] Build ID: xorg-x11-server 1.10.4-6.el6_2.1
[ 387.318] Current version of pixman: 0.18.4
[ 387.318] Before reporting problems, check https://www.redhat.com/apps/support/
to make sure that you have the latest version.
[ 387.318] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 387.318] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Mar 16 20:51:51 2012
[ 387.318] (II) Loader magic: 0x7d68e0
[ 387.318] (II) Module ABI versions:
[ 387.318] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 387.318] X.Org Video Driver: 10.0
[ 387.318] X.Org XInput driver : 12.2
[ 387.318] X.Org Server Extension : 5.0
[ 387.319] (--) PCI:*(0:3:0:0) 10de:0e22:3842:1370 rev 161, Mem @ 0xf8000000/33554432, 0xd8000000/134217728, 0xd4000000/67108864, I/O @ 0x0000bc00/128, BIOS @ 0x????????/524288
[ 387.319] (==) Using default built-in configuration (30 lines)
[ 387.319] (==) --- Start of built-in configuration ---
[ 387.320] Section "Device"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default nouveau Device 0"
[ 387.320] Driver "nouveau"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] Section "Screen"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default nouveau Screen 0"
[ 387.320] Device "Builtin Default nouveau Device 0"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] Section "Device"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default vesa Device 0"
[ 387.320] Driver "vesa"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] Section "Screen"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default vesa Screen 0"
[ 387.320] Device "Builtin Default vesa Device 0"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] Section "Device"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default fbdev Device 0"
[ 387.320] Driver "fbdev"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] Section "Screen"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default fbdev Screen 0"
[ 387.320] Device "Builtin Default fbdev Device 0"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] Section "ServerLayout"
[ 387.320] Identifier "Builtin Default Layout"
[ 387.320] Screen "Builtin Default nouveau Screen 0"
[ 387.320] Screen "Builtin Default vesa Screen 0"
[ 387.320] Screen "Builtin Default fbdev Screen 0"
[ 387.320] EndSection
[ 387.320] (==) --- End of built-in configuration ---
[ 387.320] (==) ServerLayout "Builtin Default Layout"
[ 387.320] (**) |-->Screen "Builtin Default nouveau Screen 0" (0)
[ 387.320] (**) | |-->Monitor "<default monitor>"
[ 387.320] (**) | |-->Device "Builtin Default nouveau Device 0"
[ 387.320] (==) No monitor specified for screen "Builtin Default nouveau Screen 0".
Using a default monitor configuration.
[ 387.320] (**) |-->Screen "Builtin Default vesa Screen 0" (1)
[ 387.320] (**) | |-->Monitor "<default monitor>"
[ 387.320] (**) | |-->Device "Builtin Default vesa Device 0"
[ 387.320] (==) No monitor specified for screen "Builtin Default vesa Screen 0".
Using a default monitor configuration.
[ 387.320] (**) |-->Screen "Builtin Default fbdev Screen 0" (2)
[ 387.320] (**) | |-->Monitor "<default monitor>"
[ 387.320] (**) | |-->Device "Builtin Default fbdev Device 0"
[ 387.320] (==) No monitor specified for screen "Builtin Default fbdev Screen 0".
Using a default monitor configuration.
[ 387.320] (==) Automatically adding devices
[ 387.320] (==) Automatically enabling devices
[ 387.320] (==) FontPath set to:
catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
built-ins
[ 387.320] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[ 387.320] (II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
If no devices become available, reconfigure HAL or disable AutoAddDevices.
[ 387.320] (II) LoadModule: "extmod"
[ 387.321] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[ 387.321] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.321] compiled for 1.10.4, module version = 1.0.0
[ 387.321] Module class: X.Org Server Extension
[ 387.321] ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[ 387.321] (II) Loading extension SELinux
[ 387.321] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[ 387.321] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[ 387.321] (II) Loading extension XFree86-DGA
[ 387.321] (II) Loading extension DPMS
[ 387.321] (II) Loading extension XVideo
[ 387.321] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[ 387.321] (II) Loading extension X-Resource
[ 387.321] (II) LoadModule: "dbe"
[ 387.322] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[ 387.322] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.322] compiled for 1.10.4, module version = 1.0.0
[ 387.322] Module class: X.Org Server Extension
[ 387.322] ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[ 387.322] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[ 387.322] (II) LoadModule: "glx"
[ 387.322] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so
[ 387.329] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[ 387.329] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[ 387.329] Module class: X.Org Server Extension
[ 387.329] (II) NVIDIA GLX Module 295.20 Mon Feb 6 21:28:16 PST 2012
[ 387.329] (II) Loading extension GLX
[ 387.329] (II) LoadModule: "record"
[ 387.330] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
[ 387.330] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.330] compiled for 1.10.4, module version = 1.13.0
[ 387.330] Module class: X.Org Server Extension
[ 387.330] ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[ 387.330] (II) Loading extension RECORD
[ 387.330] (II) LoadModule: "dri"
[ 387.330] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
[ 387.330] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.330] compiled for 1.10.4, module version = 1.0.0
[ 387.330] ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[ 387.330] (II) Loading extension XFree86-DRI
[ 387.330] (II) LoadModule: "dri2"
[ 387.330] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[ 387.330] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.330] compiled for 1.10.4, module version = 1.2.0
[ 387.330] ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0
[ 387.330] (II) Loading extension DRI2
[ 387.330] (II) LoadModule: "nouveau"
[ 387.330] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so
[ 387.331] (II) Module nouveau: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.331] compiled for 1.10.4, module version = 0.0.16
[ 387.331] Module class: X.Org Video Driver
[ 387.331] ABI class: X.Org Video Driver, version 10.0
[ 387.331] (II) LoadModule: "vesa"
[ 387.331] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
[ 387.331] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.331] compiled for 1.10.4, module version = 2.3.0
[ 387.331] Module class: X.Org Video Driver
[ 387.331] ABI class: X.Org Video Driver, version 10.0
[ 387.331] (II) LoadModule: "fbdev"
[ 387.331] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[ 387.331] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.331] compiled for 1.10.4, module version = 0.4.2
[ 387.331] ABI class: X.Org Video Driver, version 10.0
[ 387.331] (II) NOUVEAU driver
[ 387.331] (II) NOUVEAU driver for NVIDIA chipset families :
[ 387.331] RIVA TNT (NV04)
[ 387.331] RIVA TNT2 (NV05)
[ 387.331] GeForce 256 (NV10)
[ 387.331] GeForce 2 (NV11, NV15)
[ 387.331] GeForce 4MX (NV17, NV18)
[ 387.331] GeForce 3 (NV20)
[ 387.331] GeForce 4Ti (NV25, NV28)
[ 387.331] GeForce FX (NV3x)
[ 387.331] GeForce 6 (NV4x)
[ 387.331] GeForce 7 (G7x)
[ 387.331] GeForce 8 (G8x)
[ 387.331] GeForce GTX 200 (NVA0)
[ 387.331] GeForce GTX 400 (NVC0)
[ 387.331] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
[ 387.331] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
[ 387.331] (--) using VT number 7

[ 387.335] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[ 387.350] drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:03:00.0
[ 387.350] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[ 387.354] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.354] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card1
[ 387.357] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.357] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card2
[ 387.361] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.361] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card3
[ 387.365] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.365] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card4
[ 387.368] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.369] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card5
[ 387.372] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.372] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card6
[ 387.376] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.376] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card7
[ 387.380] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.380] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card8
[ 387.384] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.384] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card9
[ 387.388] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.388] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card10
[ 387.391] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.391] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card11
[ 387.395] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.395] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card12
[ 387.399] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.399] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card13
[ 387.403] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.403] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card14
[ 387.406] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.406] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card15
[ 387.410] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[ 387.410] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[ 387.416] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[ 387.420] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card1
[ 387.424] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card2
[ 387.428] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card3
[ 387.431] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card4
[ 387.435] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card5
[ 387.439] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card6
[ 387.443] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card7
[ 387.446] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card8
[ 387.450] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card9
[ 387.454] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card10
[ 387.458] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card11
[ 387.461] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card12
[ 387.465] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card13
[ 387.469] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card14
[ 387.473] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card15
[ 387.476] (EE) [drm] failed to open device
[ 387.476] (EE) The PCI device has a kernel module claiming it,
[ 387.476] (EE) this driver cannot operate until it has been unloaded.
[ 387.476] (EE) Try appending "nomodeset" to your boot options
[ 387.476] (WW) Falling back to old probe method for vesa
[ 387.476] (II) Loading sub module "fbdevhw"
[ 387.476] (II) LoadModule: "fbdevhw"
[ 387.477] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfbdevhw.so
[ 387.477] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
[ 387.477] compiled for 1.10.4, module version = 0.0.2
[ 387.477] ABI class: X.Org Video Driver, version 10.0
[ 387.477] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[ 387.477] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfbdevhw.so
[ 387.479] (EE) open /dev/fb0: No such device
[ 387.479] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
[ 387.479] (II) UnloadModule: "fbdev"
[ 387.479] (II) Unloading fbdev
[ 387.479] (II) UnloadModule: "fbdevhw"
[ 387.479] (II) Unloading fbdevhw
[ 387.479] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[ 387.479]
Fatal server error:
[ 387.479] no screens found
[ 387.479]
Please consult the Red Hat, Inc. support
at https://www.redhat.com/apps/support/
for help.
[ 387.479] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[ 387.479]

Todd 03-24-12 10:17 PM

Re: Unable to run nvidia-x11-drv since upgrade to SL 6.2
 
Solved:

Phil over on the ELRepo mailing list helped me solve this.

The post install scripts were not recreating /etc/X11/xorg.conf.

Solution:

AFTER installing the drivers (they will rename xorg.conf on you), run:

Code:

ln -s /etc/X11/XF86Config /etc/X11/xorg.conf
and reboot.

Thanks to all that helped me on this!

-T


All times are GMT -5. The time now is 07:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.