nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Error msg: "GLcore" module does not exist!!! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=1846)

number9 09-14-02 06:12 PM

Lock up w/ rh7.3, Riva TNT,& 3123 driver
 
I installed rh7.3, X worked w/out problems... on my Diamond Viper V550 (Riva TNT) 16SDRAM card. I upgraded the kernel to 2.4.18-10.

Then I try the NVIDIA binary rpms for the 2.4.18-10 kernel, because I could not find the kernel-headers more recent than glibc-kernheaders-2.4-7.16. I don't maybe that is all I would need.

Anyway I install the the NVIDIA rpms and fixed the XF86Config-4 file.
X crashs a few sec. after "startx". I see the screen flicker blue a few times then the white nvidia logo comes up. If I do not kill the X server w/ Ctrl+Alt+Backspace quickly I have to hit the HW Reset button.

The log file does not record the lock up error because I kill X there is one warning

I got the "nv" driver to work again but only if I comment out glx:
# load "glx"

Any ideas would be apreciated.

rizen 09-14-02 10:52 PM

As I recall, you have to enable glx, and disable GLcore and dri in order to use driver "nvidia".

number9 09-15-02 08:45 AM

Yeah your right...
 
the /var/log/XFree86.9.log
I am sorry, your right
the error msg was from the nv driver log file.

if i kill X while loading nvidia I don't get
complete log file

for clarity here is what I am loading w/ nvidia

# load GLcore # OpenGL support
# load dri # Direct rendering infrastructure
load glx # OpenGL X protocol interface
...
driver "nvidia"

I think I am just going to have to try compiling the drivers but if I can't get the RPM to work I don't building the driver will fix things...
maybe I will get useful error msg. <grin>


All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.