nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Nvidia 4496 install problem with Mandrake (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=19444)

WmCook 10-12-03 06:27 PM

Nvidia 4496 install problem with Mandrake
 
Mandrake 9.1
AMD 2500+
EPOX EP-8RDA+
Plextor CDR
ASUS V7100PRO64Pure64MB Video
WD HD 80GB 7200RPM 8MB WD800JB

I have tried all of the suggestions I have run across but still wind up with a black screen after installing the 4496 drivers then rebooting. Any help is greatly appreciated. Here's what I've done:

Have loaded binutils

NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run

Checked the /etc/modules.conf file to make sure "alias /dev/nvidia* nvidia" was there
In the /etc/modules file "#NVidia" and added "nvidia"

Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx" # 3D layer
EndSection

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NVIDIA GeForce3 (generic)"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
EndSection

dreamerv3 10-12-03 09:50 PM

I know it sounds funny but try this just for the hell of it.


Retaining the system config you detailed here go into XF86Config-4 which is in /etc/X11/

Go to the Devices section where we type the "nvidia" driver name. make sure it says "nvidia".

Now try this:

Change the line in this section thats states:

Option "DPMS"

to

Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP, TV"

Save and reboot.

Here is an example comparison of the BEFORE section and the AFTER section.

BEFORE:

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NVIDIA GeForce3 (generic)"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
EndSection

AFTER:

Section "Device"
Identifier "device1"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NVIDIA GeForce3 (generic)"
Driver "nvidia"
Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP, TV"
EndSection

thats it.

Let me know if it works.

Good luck to you!

WmCook 10-12-03 11:08 PM

I'm afraid I still ended up at a blank screen, but thanks for the suggestion, it is getting frustrating.


All times are GMT -5. The time now is 09:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.