nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=195135)

alex_sh 10-20-12 03:29 PM

nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
1 Attachment(s)
Hello,

Basically, running
/usr/bin/nvidia-settings --load-config-only --config=~/.nvidia-settings-rc
doesn't restore the monitor brightness settings (even though they're there under the monitor controls). However, just running /usr/bin/nvidia-settings restores them!

Also, note that this problem is present only if RANDR is enabled. If it's disabled (by enabling Xinerama), the controls appear in a different place, under "X Server Color Correction", and then the command works correctly.

I think this is a regression, since the problem appeared after I upgraded from 295.59 to 304.43 (now I'm on 304.60).

Thanks!

-----------------------------------------
~/.nvidia-settings-rc contents:


#
# Configuration file for nvidia-settings - the NVIDIA X Server Settings utility
# Generated on Sun Oct 21 00:06:58 2012
#

# ConfigProperties:

RcFileLocale = C
ToolTips = Yes
DisplayStatusBar = Yes
SliderTextEntries = Yes
IncludeDisplayNameInConfigFile = No
ShowQuitDialog = No
Timer = Thermal_Monitor_(GPU_0),Yes,1000
Timer = PowerMizer_Monitor_(GPU_0),Yes,1000
Timer = Graphics_Card_(GPU_0),Yes,1000
Timer = Memory_Used_(GPU_0),Yes,3000

# Attributes:

0/CursorShadow=1
0/CursorShadowAlpha=50
0/CursorShadowRed=0
0/CursorShadowGreen=0
0/CursorShadowBlue=0
0/CursorShadowXOffset=5
0/CursorShadowYOffset=0
0/SyncToVBlank=1
0/LogAniso=0
0/FSAA=0
0/TextureSharpen=0
0/TextureClamping=1
0/FXAA=0
0/AllowFlipping=1
0/FSAAAppControlled=1
0/LogAnisoAppControlled=1
0/OpenGLImageSettings=1
0/FSAAAppEnhanced=0
0/DigitalVibrance[CRT-1]=0
0/XVideoSyncToDisplay=2
linux:0[dpy:1]/RedBrightness=-0.813953
linux:0[dpy:1]/GreenBrightness=-0.813953
linux:0[dpy:1]/BlueBrightness=-0.813953
linux:0[dpy:1]/RedContrast=0.000000
linux:0[dpy:1]/GreenContrast=0.000000
linux:0[dpy:1]/BlueContrast=0.000000
linux:0[dpy:1]/RedGamma=1.000000
linux:0[dpy:1]/GreenGamma=1.000000
linux:0[dpy:1]/BlueGamma=1.000000

Ralph 10-20-12 06:52 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
In addition, 304.60 conflicts with the power management of KDE.
For example, Power Management is unable to automatically adjust the brightness when you switch to battery.

Another problem I found is that the window of the nVidia panel takes more than a minute to appear on the screen.

mocharhw 10-25-12 03:05 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
Try deleting your current nvidia-settings.rc file and then run the GUI tool and have it make a new one.

Ralph 10-26-12 08:39 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
As soon as the file nvidia-settings.rc is recreated, the same problems occur.

telperion 01-31-13 01:02 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
Solved:

Code:

--- .nvidia-settings-rc-313-18        2013-01-31 14:56:52.252842411 +0100
+++ .nvidia-settings-rc        2013-01-31 16:01:42.964688769 +0100
@@ -62,21 +62,21 @@
 1/ColorSpace[DFP-1]=0
 1/ColorRange[DFP-1]=0
 1/XVideoSyncToDisplay=131072
-debian64:0[dpy:0]/RedBrightness=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/GreenBrightness=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/BlueBrightness=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/RedContrast=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/GreenContrast=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/BlueContrast=0.000000
-debian64:0[dpy:0]/RedGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:0]/GreenGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:0]/BlueGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:3]/RedBrightness=-0.161290
-debian64:0[dpy:3]/GreenBrightness=-0.161290
-debian64:0[dpy:3]/BlueBrightness=-0.161290
-debian64:0[dpy:3]/RedContrast=-0.424731
-debian64:0[dpy:3]/GreenContrast=-0.424731
-debian64:0[dpy:3]/BlueContrast=-0.424731
-debian64:0[dpy:3]/RedGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:3]/GreenGamma=1.000000
-debian64:0[dpy:3]/BlueGamma=1.000000
+:0[dpy:0]/RedBrightness=0.000000
+:0[dpy:0]/GreenBrightness=0.000000
+:0[dpy:0]/BlueBrightness=0.000000
+:0[dpy:0]/RedContrast=0.000000
+:0[dpy:0]/GreenContrast=0.000000
+:0[dpy:0]/BlueContrast=0.000000
+:0[dpy:0]/RedGamma=1.000000
+:0[dpy:0]/GreenGamma=1.000000
+:0[dpy:0]/BlueGamma=1.000000
+:0[dpy:3]/RedBrightness=-0.161290
+:0[dpy:3]/GreenBrightness=-0.161290
+:0[dpy:3]/BlueBrightness=-0.161290
+:0[dpy:3]/RedContrast=-0.424731
+:0[dpy:3]/GreenContrast=-0.424731
+:0[dpy:3]/BlueContrast=-0.424731
+:0[dpy:3]/RedGamma=1.000000
+:0[dpy:3]/GreenGamma=1.000000
+:0[dpy:3]/BlueGamma=1.000000


brblueser 01-31-13 06:16 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
Well, it is still broken for me (304.64 driver on a x86_64 Fedora 18). The .rc file is saved when I quit nvidia-settings (the timestamp on the header is updated), but some settings reset to their defaults. I can't save neither brightness nor contrast or gamma for any of my two monitors, changes are simply ignored. The same applies to cursor shadow. Weird thing is that some other settings are saved as expected (at least "sync to vblank" and "flipping").

Also, the tool is reading settings from the file, but isn't applying them: if I change let's say contrast and quit the tool, settings are not saved but the changes are effective. When I run the tool again it shows the (default) values read from the file, but doesn't reset the monitor configuration -- unless I make any other change on the settings or reset to hardware defaults.

This is very annoying :-( I hope it gets fixed soon.

Regards,

Andre

brblueser 02-07-13 05:27 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
Is there anywhere I could file a bug report? This is really annoying since the only way to load custom settings is to open nvidia-settings dialog during desktop session startup...

brebs 02-12-13 02:53 PM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
Quote:

Originally Posted by brblueser (Post 2586001)
Is there anywhere I could file a bug report?

Use new forum.

brblueser 02-17-13 11:31 AM

Re: nvidia-settings not restoring Brightness settings with --load-config-only
 
Thks for the pointer, didn't know about it (it was about time BTW ;-)). Will post there.


All times are GMT -5. The time now is 05:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.