nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Linux drivers broken on 3.6 series of kernels with amd IOMMU. (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=196272)

cceichad 11-07-12 09:19 AM

Linux drivers broken on 3.6 series of kernels with amd IOMMU.
 
1 Attachment(s)
I'm having some major issues with the Nvidia drivers (also possibly something to do with multiple cards) on the 3.6 kernels. All of them fail to fully load on my AMD system(unfortunately I can't disable IOMMU as it breaks both my keyboard and PCIe wireless).I've tested with the following verisons 304.37, 304.43, 304.48, 304.51, 304.60, and 304.64 and they all appear to exhibit the problem. I've tried kernels 3.6.0 and 3.6.5 same issue.

The most interesting logs appear to be

[ 1716.974942] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:01:00.0,olddecodes=none,decodes=none:owns =none
[ 1716.975050] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:07:00.0,olddecodes=none,decodes=none:owns =none
[ 1716.975136] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 304.64 Tue Oct 30 10:58:20 PDT 2012
[ 293.723996] AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0018 address=0x00000000a9400000 flags=0x0030]
[ 293.724000] AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0018 address=0x00000003a8c0a000 flags=0x0010]
[ 1729.535505] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x27:0x38:1203)
[ 1729.535519] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[34419.490053] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x27:0x38:1203)
[34419.490068] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[34431.637049] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x27:0x38:1203)
[34431.637063] NVRM: rm_init_adapter(0) failed
[34443.791945] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x27:0x38:1203)
[34443.791958] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

cceichad 11-07-12 10:58 AM

Re: Linux drivers broken on 3.6 series of kernels with amd IOMMU.
 
I found some people talking about bugs in older versions of the BIOS for the Asus 990FX MB so I've updated to the 10/16/12 release but it does not appear to have helped.

[ 13.095586] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 304.64 Tue Oct 30 10:58:20 PDT 2012

fairly long 20-30s delay
[ 529.404759] AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0016 address=0x00000000a9400000 flags=0x0030]
[ 529.404764] AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=01:00.0 domain=0x0016 address=0x000000043562a000 flags=0x0010]
[ 537.452963] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x27:0x38:1203)
[ 537.452972] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

phenom ~ # ls /dev/nv*
/dev/nvidia0 /dev/nvidiactl

/dev/nvidia1 is never created


All times are GMT -5. The time now is 09:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.