nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   FX 5200 and RH9 problems (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=19664)

Plaz McMan 10-17-03 10:16 AM

FX 5200 and RH9 problems
 
--------------------------------
PNY Verto GeForce FX 5200 (AGP)
nForce-2 mobo (Epox)
Athlon 1800+
--------------------------------

I recently installed RH9, and can succesfully boot into Xwindows, using my driver as "nv."
However, I would like to be able to use "nvidia" as my driver, but it does not seem to be working. I installed the nForce drivers and the display drivers, but still, no luck. I modified my XF86Config file as specified in the readme. When I try startx, the screen goes black (but does not turn off), and the machine freezes (no keybord LEDs, and CTRL ALT DEL doesn't work). I think I had it all working once (saw spalsh screen), though I forgot what I did (and, stupidly, forgot to backup my Config file).

My WORKING config file, with "nv". I tried replacing "nv" with "nvidia", but it locks up. Any suggestions? Also, I have no problems with re-installing the whole system, if that would make it easier for a walkthrough.



# XFree86 4 configuration created by redhat-config-xfree86

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "DevInputMice" "AlwaysCore"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
FontPath "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "fbdevhw"
Load "glx"
Load "record"
Load "freetype"
Load "type1"
EndSection

Section "InputDevice"

Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "dvorak"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "DevInputMice"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Gateway Vivitron 20"
HorizSync 29.0 - 82.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "nvidia0"
Driver "nv"
BoardName "Unknown video card"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "nvidia0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection



#Thanks,

#Brannon

irreligious80 10-17-03 10:21 AM

I have the exactly the same problem. Though my graphics card is a GF3 Ti-500.

LordMorgul 10-19-03 05:15 AM

The readme discusses setting different agp driver options, to allow for the possibility that your motherboard does not work well with the 'AGPgart' driver, or the 'NvAGP' driver. Try setting those options, which go in your XF86Config file and take the form:

Driver "nvidia"
Option "NvAGP" "1"

(you choose which agp module to use by selecting the number of the NvAGP option you want, see the readme.)

As another option, try disabling acpi or apm on kernel boot. You do this in your lilo or grub config. Look into kernel options if you want to mess with this, as you should understand the basics of what its doing.

it goes something like:
acpi=off

and is also discussed in the nvidia readme I believe.

Ixthus2003 10-19-03 07:02 AM

I had the same problems. It seems to be a problem with some card BIOSes. Here's some details from the nvidia linux readme:

Q: X takes a long time to start (possibly several minutes). What can
I do?

A: Most of the startx delay problems we have found are caused by incorrect
data in video BIOSes about what display devices are possibly connected
or what i2c port should be used for detection. You can work around
these problems with the XF86Config option "IgnoreDisplayDevices"
(please see the description in (app-d) APPENDIX D: XF86CONFIG OPTIONS).


All times are GMT -5. The time now is 04:19 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.