nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Framebuffer on Gforce4 MX 440 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=19948)

nohuman 10-23-03 08:46 AM

Framebuffer on Gforce4 MX 440
 
Hi!
I change my old TNT RIVA CARD for new Gforce4 MX 440 AGP8x 128M, my working old
system use a 1280x1024 framebufer for boot display and console, this work fine
with TNT, but at boot with new card, system said

Quote:

You passed a undefined mode number
Press <RETURN> to see video modes avaible, <SPACE> to continue or wait 30
secs
and boot without splash screen (text mode)



if framebuffer is > 800x600.
Under X no problem and work fine in 1280x1024.

kernel is 2.4.20-gentoo-r7

lspci
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440
AGP 8x] (rev a2) (prog-if 00 [VGA])
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr-
Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 248 (1250ns min, 250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 5
Region 0: Memory at ec000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [44] AGP version 3.0
Status: RQ=32 Iso- ArqSz=0 Cal=0 SBA+ ITACoh- GART64- HTrans-
64bit- FW+ AGP3- Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=32 ArqSz=0 Cal=0 SBA+ AGP+ GART64- 64bit- FW+
Rate=x4

Any Idea or Solution?
Thanks!

recbo 10-23-03 08:30 PM

that's ok
 
I would see that on geforce4 ti4200 also if I tried to use framebuffer and rivafb on console before X.

You could leave out all that and get 800x600 by vga=ask, vga=extended, just not vga=0x793 or such color depths.

Then for X you need the downloaded nvidia driver insmod nvidia.ko, see some of these messages.

nohuman 10-24-03 02:44 AM

Ok, rcbo!
I think it is a unsuported Graphics Card Kernel problem.

In the future, kernel.org gurus path the kernel, the Geforce4 is a popular card with low price, the error is reported for meny people.....

bye

(sorry my bad english)

LordMorgul 10-24-03 03:25 AM

Try grabbing a newer kernel source and see what happens. I know my ti4400 supports 1024x768 by vga=792, running on the Fedora 2.4.22 kernel, so building a 2.4.22 might enable this for you. (this is not using rivafb).

ribx 12-08-03 11:30 AM

if someone is interested..
 
i start to believe that this is a GF4MX440-agp8x problem.. it seems that the bios of a nv18 chip does return a high resolution (try: lilo -T video , sry dont know the command for grub) mabey it's because the tv-out is always enabled.. dunno.


All times are GMT -5. The time now is 01:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.