nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   NVdriver module doesn't load every boot! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=2058)

z28Power 09-20-02 10:37 PM

NVdriver module doesn't load every boot!
 
Everytime that I start up the computer, I have to run insmod NVdriver, it loads the module, and THEN I can load X. If i try to run X without running insmod first, I get error that it could not initialize NVdriver! Anybody run across this issue or have any ideas?

bwkaz 09-21-02 08:36 AM

Yep, edit /etc/modules.conf and add an alias that loads NVdriver for you when the kernel gets a request that it'd handle.

First, though, run one of these:

[ -c /dev/.devfsd ] && echo "devfs"

If it prints out "devfs", then add a line like this to modules.conf:

alias /dev/nvidia* NVdriver

If it printed out nothing, then add a line like this:

alias char-major-195 NVdriver

z28Power 09-24-02 05:50 PM

No go.. :-(
 
well i tried this and I was supposed to add the: alias char-major-195 NVdriver line to my modules.conf file; but it was already there! I tried to reboot, tried to re-run the insmod, etc. etc., however I still have to manually install the NVdriver module at every boot, otherwise I get errors at the start of x reporting that NVdriver failed to load!

Anybody else have any ideas as to what could be my stupid problem?!?!?

bwkaz 09-24-02 07:18 PM

What does ls -l /dev/nvidia* tell you? Post the whole thing, between [ code ] and [ /code ] tags (take out the spaces in the tags though).


All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.