nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Got driver running but Xfree shows only weird screens (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=2162)

silamael 09-24-02 03:18 AM

Got driver running but Xfree shows only weird screens
 
Hello everybody!

I managed yesterday to install the nvidia driver version 31.23 under my brand new Debian 3.0 installation. I got also XFree running. And here begins the problem. The screen is totally weird. I have a streaks in the screen image and so i can't read almost nothing. Has anyone an idea what's wrong here or has anyone already solved this problem?
Thank's a lot for any hints!

Greetings,
Matthias

neneonline 09-24-02 03:02 PM

The same to me
 
The same happends to me.

I have a Dell Inspiron 8200 with an nVidia GeForce 4 440 Go and a 1600x1200 flat panel.

Everything seems to work. The kernel module loads with no problems... and the X server starts... but in the screen everithing is weird... I have tried everything. Installing older linux kernels (2.4.19 and 2.4.18). Using and not using frame buffer.

I have read the driver manual and used a lot of the driver parameters. Actually, the screen remains blank unless I explicitly say that I am using an LCD.

I am going crazy... what can I do?

silamael 09-25-02 02:43 AM

Yesterday i solved the problem. Haven't changed anything of the configuration but the window manager. Now the screen looks like it should. Perhaps this standard window manager twm is per default somehow strange configured on Debian and so the screen looked weird.


All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.