nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fx 1000 Tyan k8W Dual Opteron Suse 9.0 AMD 64 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=21941)

otan 12-06-03 12:50 PM

Fx 1000 Tyan k8W Dual Opteron Suse 9.0 AMD 64
 
Hi there,
I have some trouble getting my driver to work on my
Tyan Thunder dual Opteron System ( 1 CPU, 2GB ).
At first i got a unresolved fb problem. I solved this
by adding the line Load "fb" in my XF86Config file.
But now the driver crashes with signal 11
and the latest output statement of the X-Server is the Bios of
the FX 1000 NVidia Card. I have two LCD 20 (each 1600*1200 res) inch LCD screens connected to it via DVI. I am not sure, if this is a problem,
with the current driver release 4499 for AMD64.
Or maybe there is something wrong with devices /dev/nvidia*, but i checked the rw permissons and thats fine too.Or maybe
thats a driver Bug or maybe thats my Motherboard. I do not know.

I really need the Hardware 3D and the nividia adapter running on a 64 Bit System,
because i program memory intensive applications for the Film
Industrie, like 3d Apps or Fluid Dynamics Simulations, which
need the Nvidia hardware and the 64 Bit architecture.

many regards
o.

otan 12-07-03 03:14 PM

here are some details about my installation:
It looks it was succesfully. But may be i have some
old libs lying around. I cannot see them, i don't
have the trained eye for these libs.So after
finding them i may have to run ldconfig new ?
Is it possible that mesa is confusing my system ?
otan


result of 'ls -ltr /dev/nvidia*':
crw-rw---- 1 root video 195, 3 2003-09-23 15:21 nvidia03
crw-rw---- 1 root video 195, 2 2003-09-23 15:21 nvidia02
crw-rw---- 1 root video 195, 1 2003-09-23 15:21 nvidia01
crw-rw---- 1 root video 195, 0 2003-09-23 15:21 nvidia00
crw-rw-rw- 1 root root 195, 255 2003-12-06 18:53 nvidiactl
crw-rw-rw- 1 root root 195, 7 2003-12-06 18:53 nvidia7
crw-rw-rw- 1 root root 195, 6 2003-12-06 18:53 nvidia6
crw-rw-rw- 1 root root 195, 5 2003-12-06 18:53 nvidia5
crw-rw-rw- 1 root root 195, 4 2003-12-06 18:53 nvidia4
crw-rw-rw- 1 root root 195, 3 2003-12-06 18:53 nvidia3
crw-rw-rw- 1 root root 195, 2 2003-12-06 18:53 nvidia2
crw-rw-rw- 1 root root 195, 1 2003-12-06 18:53 nvidia1
crw-rw-rw- 1 root root 195, 0 2003-12-06 18:53 nvidia0



result of 'ls /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o':
/usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o

result of 'ls /lib/modules/2.4.21-149-default/kernel/drivers/video/nvidia.o':
/lib/modules/2.4.21-149-default/kernel/drivers/video/nvidia.o

result of '/lib/libc.so.6 | grep "Thread-local storage support included.':
'no result'

result of check if following files are in place:
(A) /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o -->is in place

(B)/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so.x.y.z -->
is in different Folder=/usr/X11R6/lib64/modules/extensions/libglx.so

(C)/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so-> libglx.so.x.y.z -->
is in different Folder=/usr/X11R6/lib64/modules/extensions/libglx.so -> libglx.so.1.0.4499

(D) result of 'ls -ltr libGL*':
-rwxr-xr-x 1 root root 583449 2003-09-23 12:37 libGLU.so.1.3
-rwxr-xr-x 1 root root 569145 2003-09-23 12:37 libGL.so.1.2
-rwxr-xr-x 1 root root 4209 2003-09-23 12:37 libGLcore.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 12 2003-12-06 14:31 libGL.so.1 -> libGL.so.1.2
lrwxrwxrwx 1 root root 13 2003-12-06 14:31 libGLU.so.1 -> libGLU.so.1.3


(E) result of 'ls -ltr /usr/lib64/libGL*'
-rw-r--r-- 1 root root 910420 2003-09-23 13:42 libGLU.a
-rwxr-xr-x 1 root root 629730 2003-09-23 13:48 libGLU.so.1.3
lrwxrwxrwx 1 root root 13 2003-12-06 14:27 libGLU.so -> libGLU.so.1.3
lrwxrwxrwx 1 root root 13 2003-12-06 14:30 libGLU.so.1 -> libGLU.so.1.3
-rwxr-xr-x 1 root root 538000 2003-12-07 07:56 libGL.so.1.0.4499
lrwxrwxrwx 1 root root 17 2003-12-07 07:56 libGL.so -> libGL.so.1.0.4499
-rwxr-xr-x 1 root root 4595776 2003-12-07 07:56 libGLcore.so.1.0.4499
lrwxrwxrwx 1 root root 12 2003-12-07 07:56 libGL.so.1 -> libMesaGL.so
lrwxrwxrwx 1 root root 21 2003-12-07 07:56 libGLcore.so.1 -> libGLcore.so.1.0.4499

otan 12-08-03 03:33 AM

1 Attachment(s)
here is my config file, in case i have something wrong in my config.
I have framebuffers compiled into my kernel is this a problem ?
I am not using the 2.6 kernels. My current kernel is Suse 2.4.21-149 for AMD 64.
Thanks for any help. Thank you for helping me jsc1959.
i will try the 2.6 kernel as last resort.

otan 12-08-03 11:36 AM

1 Attachment(s)
my xfree log file witht the signal 11

otan 12-08-03 11:38 AM

1 Attachment(s)
my XF86Config file

jboss 12-08-03 02:21 PM

my 2 cents
 
while I dont have the exact same hardware/setup as you mine does work...now..
msi master2 MB with 2 opteron 242
chaintech FX5600 256MB
suse 8.2 amd64
2.6.0 test11 kernel /* no apic, no agpgart */

I had constant lockups under the 2.4.xx kernels, I tried everything I could think of. It would work fine for a little while then hard lock. seems to be agp related IMHO. 2.6.0 kernel solved MANY things for me SATA support,sound etc.etc. and it is more responsive too. dont forget to upgrade modutils for the new kernel. Oh and you HAVE to use the nvidia openGL libraries. or else it wont start or you get like 100FPS in glxgears so completely remove the mesa libs.
and as with all xf86 stuff, start with just the bare bare minimum, get that to work and go from there.
--jboss

Phorem 12-08-03 03:12 PM

Check my thread:

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...threadid=22036


All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.