nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   glxgears with 30fps? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=23186)

Sarco 01-06-04 05:10 PM

glxgears with 30fps?
 
Hello there,
I'm using Mandrake 9.2 with a Winfast GeForce2 62MB card...(Athlon XP 1400+, 512MB Ram, Screeen: 24, 1024x768)
After installing the NVidia Drivers (NVIDIA-Linux-x86-1.0-5328-pkg1.run) and my
glxgears result is:

29 frames in 5.0 seconds = 5.800 FPS
25 frames in 5.0 seconds = 5.000 FPS
31 frames in 5.0 seconds = 6.200 FPS
31 frames in 5.0 seconds = 6.200 FPS
with the gl-xscreensavers i get about 0,3 fps...

my XF86Config-4:
...
Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "glx" # 3D layer
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
...
Section "Device"
Identifier "NV AGP"
VendorName "nVidia Corporation"
BoardName "NVIDIA GeForce2 DDR (generic)"
Driver "nvidia"
Option "DPMS"
# VideoRam 63786
# Option "CursorShadow"
# Option "__GL_FSAA_MODE" "3"
#-----------------------------
Option "NvAGP" "1"
...


Anyone got an answer for me?
Thanx + Greetings...

eswan 01-06-04 08:26 PM

try running "ldd `which glxgears`" (without the double quotes, the single quotes are back-ticks, above the tab) and make sure it's using the right libGL. Should get something like-
# ldd `which glxgears`
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0x55562000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0x555cb000)
libX11.so.6 => /usr/X11R6/lib/libX11.so.6 (0x555d9000)
libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x556a4000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x556f7000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x5571a000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0x55851000)
libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x55d29000)
/lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)

then do a-
# ls -l /usr/lib/libGL.so.1
lrwxr-xr-x 1 root root 17 Dec 31 18:39 /usr/lib/libGL.so.1 -> libGL.so.1.0.4496

same with GLcore
ls -l /usr/lib/libGLcore.so.1
lrwxr-xr-x 1 root root 21 Dec 30 19:35 /usr/lib/libGLcore.so.1 -> libGLcore.so.1.0.4496

You might have the software accelerated GL libs in anouther directory which its finding instead of the hardware ones.

dmech 01-07-04 06:45 AM

I have the same problem, but both of those libs point to the Nvidia drivers.

Not only does glxgears run horribly slow, so does ET..

I thought it might have been due to the ATI drivers that used to be installed, but haven't been able to find anything wrong with the install of the drivers.

I am using the 5328 drivers and I have a 5700U.

dMech

Sarco 01-07-04 02:32 PM

@eswan: my outputs...
looks like your's
(but maby I'm wrong...*?*)

# ldd `which glxgears`
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0x40020000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0x4007c000)
libX11.so.6 => /usr/X11R6/lib/libX11.so.6 (0x4008b000)
libpthread.so.0 => /lib/i686/libpthread.so.0 (0x4016e000)
libm.so.6 => /lib/i686/libm.so.6 (0x401bf000)
libc.so.6 => /lib/i686/libc.so.6 (0x401e2000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0x40312000)
libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x407bd000)
/lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)
# ls -l /usr/lib/libGL.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Jšn 6 21:44 /usr/lib/libGL.so.1 -> l ibGL.so.1.0.5328*
# ls -l /usr/lib/libGLcore.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 21 Jšn 6 21:44 /usr/lib/libGLcore.so.1 -> libGLcore.so.1.0.5328*


All times are GMT -5. The time now is 06:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.