nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Problems to start X with 1.0-5328 released (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=23535)

bacardi 01-13-04 05:46 PM

Problems to start X with 1.0-5328 released
 
1 Attachment(s)
Hallo, when i try to start the x system the reporter say various problems:
1.- "Skipping /usr/X11R6/lib/moudles/fonts/libspeedo.a:spencode.o": No symbols found
2.- "NV: could not open control device /dev/nvidiactl (No such device)
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA Kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** aborting ***
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration
Fatal Server error:
no screens found


This is my hardware configuration:
-------------------------------------------
video card: Leadtek Winfast Geforce 4 MX400 64 MB MyVivo
driver version: 1.0-5328
distribution: debian knoppix 3.3 (with kernel 2.4.2-xfs)
video bios revison: ?
processor: AMD XP 2200
motherboard: ASUS A7V8X-X KT400

Ive changed my XF86Config-4 file with parameter is specificated in README file on driver packakge.

Thank you

rednuht 01-19-04 06:43 AM

are you sure the module is loaded ?
 
make sure the module is loaded before launching X

lsmod

will list all the loaded modules (run as root)

if it is not there load it with the instructions in the read me


All times are GMT -5. The time now is 08:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.