nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   DMA error (SuSE 8.0) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=2401)

Darkgod 09-30-02 07:00 PM

DMA error (SuSE 8.0)
 
1 Attachment(s)
Welp... I've tried every README, HOWTO, and install instructions I could find and now I've come to the point where there is nothing more that I can see to do. Anyway I have installed the rpm's for SuSE 8.0 numerous times... dif vers at that. They seem to install without a hitch then I do the proper XF86Config and modules.conf editing as well as Symlink generation. I get this error:

(EE) NVIDIA(0): Failed to allocate a DMA push buffer context
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(EE) NVIDIA(0): Failed to allocate DMA push buffer
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***

I have included my XF86Config file for viewing.

Peter Gilbert 10-05-02 06:02 AM

SuSE8.0 GeForce2 mx no DMA Buffer
 
I have the same problem.

EE nvidia(0) Failed to allocate a DMA push buffer context
***Aborting***


did you have any luck solving your error. I'm trying to get the TwinView to work but so far have just two blank monitors trying to sync and then X dumps back out to the console.

maoam02 10-05-02 12:54 PM

SuSE 8.0 Problem
 
I have had the same one ("DMA buffer") and also no errors in the XF86 log file. I solved it in entering first the line
Option "NvAgp" "0" (watch upper and lower cases! you used upper cases for ...GP, this may be a problem, I am not sure)
into the XF86Config file which disables AGP. This worked but slow.

The section looks currently like this:

Section "Device"
BoardName "RIVA TNT2"
BusID "1:0:0"
Driver "nvidia"
Option "NvAgp" "1"
Identifier "Device[0]"
Screen 0
VendorName "NVidia"
EndSection

It works also with the values "1" (see above, works faster than "0" because it uses AGP) and "2" (more or less the same speed as "1").
If omitting the whole entry the error as describebd will appear or not but it won't work. SuSE's SaX2 is obviously not in the position to add this line by itself. I didn't check if the value "3" also works (it should).

I have a TNT2 chip and a VIA P3V133 mainboard. I am using Release 2960 of the NVidia driver (as recommended by the script NVchooser.sh).

Darkgod 10-08-02 10:55 PM

I have solved the issue... My "default" installation did not install gcc which wasn't the issue in whole but was preventing me from installing from source. The SuSE binaries that nvidia has premade don't work correctly or work correctly on all installations. So I installed the gcc package and compiled from source and works just fine with agpgart and 4x setting.


All times are GMT -5. The time now is 07:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.