nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   TwinView problems ? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=24683)

TadeuszJL 02-09-04 02:54 PM

TwinView problems ?
 
Hello,

I have MSI FX 5600 XT 128MB configured as TwinView, with two DELL P1110 monitors. Previously I had two GeForce (2/4) cards set in Xinerama and it worked fine, but with recent upgrade to kernel 2.4.20-28.7 it started crashing at the close of my typical application, so I bought better card (albeit the cheapest with dual outputs - VGA + DRI->VGA plug) and set it in TwinView. Setup was a snap, crashes are history, OpenGL is on both screens, but I have persistent "blinking" of the left screen (every few minutes, no regularity or obvious cause, just few frames scrambled). I tried replacing the card (similiar from different manufacturer - no change), I tried reducing top frequency, same.

Any suggestions ?????

Here is the setup:

Section "Screen"
Identifier "Screen"
Device "NVIDIA GeForce 2 MX (generic) (AGP)"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24

Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "640x480"
EndSubsection

Option "TwinView"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30.0-101.0"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "48.0-160.0"
Option "MetaModes" "1600x1200,1600x1200; 1280x1024,1280x1024"

EndSection

True upper Horiz is 121, the screens are then at 105kHz/85Hz, after change it is 94/75. In both cases it is sin to waste good monitor on low freq, but I'm not ready to spend on $400 card (its company money ...)

RedHat 7.3, Athlon 2400, SiS mbrd (ECS K7S5A Pro)
NVIDIA-Linux-x86-1.0-5328-pkg1.run

BTW - I assumed that TwinView requires single video card and it will not work on my previous hardware. Is it true ? README is not explaining it clearly ....


thanks

vtwinracersp2 02-17-04 01:28 PM

i have the same problem, just thought i would check in...

TadeuszJL 02-17-04 02:00 PM

Thanks,

I asked for help from NVIDIA, got nothing (he suggested trying different modes, but I already tried 4 different settings) ... I tried swapping monitors and it follows the plug - unless there is a cable problem :).

I have noticed that the blink happens often when I move mouse - this may indicating something caused by window manager/X server

What is your setup - maybe we can find something common ? Did you try the hardware in Windows ?

I use gnome + sawfish, and I am really back with Linux version - because of the need for stable build environment I keep RedHat 7.3. XFree86 version: 4.2.1, NVIDIA most current, I consider upgrading to RHEL 3.0 and also changing mbrd at the same time (both low end, but the next should support more RAM). I may also try the famous 4620 drivers and play with settings there.


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.