nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   X11 ZPixmap problem (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=24875)

Michael21 02-14-04 07:53 AM

X11 ZPixmap problem
 
Hi,

after updating to NVIDIA XFree86 Driver 1.0-4496 on SuSE Linux 8.2
my X11-programs using ZPixmap don't work any more (e.g. something like
xi0 = XCreateImage(display, default_visual, default_depth, ZPixmap, 0,
tt0, ttile_size, ttile_size, 32, 0); )
The resulting tiles, which once formed patterns in the background of a
window, are reduced to some pixels in arbitrary places.
Besides this everything the nvidia card should be able to do works well.
No errors or warnings in XFree86.0.log.
Is this a known problem or should I continue searching elsewhere?

Thanks
Michael

tyr677 02-14-04 05:38 PM

First check if you inadvertently altered the color depth of your display while installing the new driver and configuring things with sax2. Have a look at the files /etc/X11/XF86Config and /var/log/XFree86.0.log. If your code can't handle different color depth, you will surely run into some problems with regard to ZPixmap. See "Xlib Programming Manual Vol. 1" and "Xlib Reference Manual, Vol. 2", by Adrian Nye, O'Reilly, for a detailed discussion.
Hope this will help.
T.


All times are GMT -5. The time now is 12:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.