nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Mandrake 10, GeForce4 Ti-4200, and choppy video! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=28160)

CarLuva 05-03-04 12:10 AM

Mandrake 10, GeForce4 Ti-4200, and choppy video!
 
2 Attachment(s)
Since I installed Mandrake 10.0 (2.6.3), I'm having some trouble with my graphics. I have installed the drivers successfully (and someone helped me stop them from getting randomly corrupted occasionally at boot), but...with:

GeForce4 Ti-4200
1.0-5336
Video Bios: 04.25.00.30.16
Pentium 4 2.4GHz

...anything that uses OpenGL (screensavers, TuxRacer, etc., etc.) pauses briefly about every two seconds (literally). With one exception: Screensaver previews (run using the Test button in the KDE Desktop Config tool) run as smoothly as you please. What in the world is going on here? :confused:

whig 05-03-04 01:21 AM

Re: Mandrake 10, GeForce4 Ti-4200, and choppy video!
 
I had choppy gameplay in Quake 3. It went away when I compiled ATA support for my particular motherboard into the kernel. CD burning came right too.

rednuht 05-04-04 08:03 AM

Re: Mandrake 10, GeForce4 Ti-4200, and choppy video!
 
also try
hdparm -d /dev/hda
or what ever you disk is
This will tell you if DMA is enabled to turn it on use

hdparm -d 1 /dev/hda


All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.