nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   nvidia 1.0.5336 driver can't detect FX5700's tv encoder (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=28691)

ganadist 05-13-04 07:49 AM

nvidia 1.0.5336 driver can't detect FX5700's tv encoder
 
Hi.

I have a FX5700(rev 161) card, and I wanna watch my desktop on TV.

but it seems not work.

I installed 5336, and use X.org Xserver 6.7.

follow messages are in Xorg.0.log

--------
blah blah...

(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "crt,tv"
(**) NVIDIA(0): Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewOrientation" "Clone"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorHorizSync" "30 - 50"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "1024x768,1024x768"
(**) NVIDIA(0): Forcing SVIDEO output
(**) NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "crt,tv"
(**) NVIDIA(0): TwinView enabled
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xC0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xD3000000
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce FX 5700
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.36.20.19.00
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 131072 kBytes
(II) NVIDIA(0): Using ConnectedMonitor string "CRT-0, TV-0"
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: Unknown NVIDIA
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 8 bpp: 400 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 16 bpp: 400 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 32 bpp: 400 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device TV-0: maximum pixel clock at 8 bpp: 400 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device TV-0: maximum pixel clock at 16 bpp: 400 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device TV-0: maximum pixel clock at 32 bpp: 400 MHz
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
(II) Module ddc: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.7.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.7
(WW) NVIDIA(0): Failure reading EDID parameters for display device CRT-0
(WW) NVIDIA(0): Failure reading EDID parameters for display device TV-0

.... blah blah ....
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "1024x768" (not a valid TV mode)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "800x600" (not a valid TV mode)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "640x480" (not a valid TV mode)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "512x384" (not a valid TV mode)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "400x300" (not a valid TV mode)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "320x240" (not a valid TV mode)
(EE) NVIDIA(0): No modes remaining for display device TV-0
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

--------
How can I work that properly?

and, How can I detect attached monitor device before starting X?
such as "atitvout"(http://www.stud.uni-hamburg.de/users...ects/atitvout/)


All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.