nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Mandrake 9.2 problems with FX5700 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=32236)

CoLd_W1R3 07-16-04 07:37 PM

Mandrake 9.2 problems with FX5700
 
Hello every1 this is my first post here. I am running Mandrake 9.2 (powerpack), with a AMD 64 bit and I have a Geforce Fx 5700. I am trying to get 3D acceleration working with no luck... I have downloaded and tried to install the 64 bit version drivers but the installation warns me that I am NOT running a 64 bit system and then it quits. I find this normal beacause nowhere in installation of MDK 9.2 you actually point out that you are running a 64 bit proccessor and I think that is because 64 bit market proccessors weren't still out when 9.2 was released. So I donwloaded the 32 bit version drivers and installed them perfectly (no kernel compilation no nothing plain default_install). Then when I try to startx I get a blank screen. I have tried setting Option "NvAGP" from "1" to "0" and vice versa. Still the same thing. When I do "lsmod" I don't see the nvidia driver and do "modprobe nvidia" and get "loading /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/video/nvidia.o will taint the kernel" but it loads the module with warns. Again when I try "startx" I get the same error. I have done everything mentioned in the ReadMe concerning the XF86Config-4....

One more thing. When I install the drivers and return to "vesa" mode I get some "kdeinit" crashes on load of KDE (3.1.3) and also some other messages/crashes when I close programs normally.

P.S. I have also TRIED installing older drivers that give me the same result.

P.S.2. Wherever I mention getting a blanc screen I have to hard-reboot (press teh reboot button) because Ctrl+Alt+Delete will give the reboot command (i can hear the beep) but it won't actually reboot.

PS.3. I am running on kernel 2.4.22-10mdk

P.S.4. The card works perfectly under windows.

Simon Charles 07-16-04 09:45 PM

Re: Mandrake 9.2 problems with FX5700
 
I think Mandrake doesn't like GFX5700s. I have one too and I can't get it to work either. Nothing as bad as crashing, just as if the drivers hadn't installed at all. I really have no idea how to fix it. Maybe upgrade to Mandrake 10. That's what I have.

CoLd_W1R3 07-17-04 06:49 AM

Re: Mandrake 9.2 problems with FX5700
 
Well me upgrading to MDK 10 right now is not quite of an option.... Anyone else have a solution???

CoLd_W1R3 07-17-04 07:53 AM

Re: Mandrake 9.2 problems with FX5700
 
C'mon guys I really a reply.... C'mon pls I need help...

momenman 09-03-04 01:18 PM

Re: Mandrake 9.2 problems with FX5700
 
Quote:

Originally Posted by Simon Charles
I think Mandrake doesn't like GFX5700s. I have one too and I can't get it to work either. Nothing as bad as crashing, just as if the drivers hadn't installed at all. I really have no idea how to fix it. Maybe upgrade to Mandrake 10. That's what I have.


Sorry - does that imply upgrading to Mdk-10 will solve the problem?

Could you please tell which version of the Nvidia driver are you using and what's your current kernel ( if you've managed to get around the problem ).

BTW, Could you also post your xfconfig/xorg.conf file.

Thanks in advance,

momen


All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.