nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   General Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Another B&W TV-OUT SVIDEO (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=32873)

StevenJ 07-23-04 08:11 PM

Another B&W TV-OUT SVIDEO
 
2 Attachment(s)
I have a MX 440SE Video BIOS version 04.18.20.13.30 running driver version (I think) 1.0-4363 dated 4/19/2003 on Debian. It works fine on my monitor, but when attaching to my 32" Sharp TV via a standard SVIDEO cable (no adapter to composite) I only get black and white on the TV. My XF86Config-4 file is attached along with the log. If I change the Option "TVOutFormat" "SVIDEO" to Option "TVOutFormat" "COMPOSITE" it does work in color, but it's all washed out since I'm not connected via Composite connectors. Same thing if I comment out that line. I've tried two different SVIDEO cables that both work on another computer in Windows (no bent pins). I've read so many threads on this problem but it seems like nearly everyone else is using an SVIDEO to COMPOSITE adapter and setting their's to COMPOSITE fixes the problem. Does anyone know how I can fix this on mine since I'm not using COMPOSITE at all?? I am using Twinview and it's in perfect color on my regular monitor.

Steve

whig 07-23-04 09:36 PM

Re: Another B&W TV-OUT SVIDEO
 
We were getting black and white on the TV playing NTSC DVDs (s-video connection), while PAL discs came through in colour. This is a PAL country. Changing a setting on the TV to default to NTSC fixed it.

StevenJ 07-23-04 10:14 PM

Re: Another B&W TV-OUT SVIDEO
 
I realized I put this in the wrong forum so I've re-posted it in the NVIDIA Linux Forum.


All times are GMT -5. The time now is 08:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.