nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Benchmarking And Overclocking (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=24)
-   -   nVidia techdemo's running slow on my 6800 !? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=35332)

titan 08-22-04 05:07 PM

nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
I've got my 6800 card a few days, and Lovin' it like crazy. After a few games I wanted to check out the techdemo's from nVidia. I've installed Nalu and Timbury. Nalu runs fine when I choose the mermaid file in the "bin6600" dir. When choosing the mermaid file in "bin" it runs much slower :(

Also the Timbury demo is a true slideshow :( How's this possbile?!

Games like Doom 3, Far Cry etc runs absolutely fabulous !

Hope someone knows some options to tweak this.

amd 3200+
1 gig dual channel
pov GeForce 6800, 128mb
ForceWare driver 61.77
DirectX 9.0c

The Xaion 08-24-04 01:43 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
same with me i got the evga 6800nu.
all the geforcefx demos run great. pirates runs ok but nalu runs at 3fps an timbury is slower tahn a slideshow lol.

i thought was just my system as im running this card on an ol athlon 1700+ system (gonna upgrade soon).

Cheimison 08-26-04 10:20 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
Motherboard drivers up to date? AGP 3.0 makes a huge difference with 6800.

mattkenn_4545 08-26-04 11:03 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
Here is you fix. Increse the agp aperature in you bios to at least 256. Remember that this does'nt use the 256 mb of you system memory only permits the use of it in case you run out of space on your gfx.

EverGreen 09-06-04 02:50 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
U can call the next time 'THE GREEN HELPDESK AGAIN'
(w/opics)

Subtestube 09-10-04 09:46 AM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
You could have the prob I was having - I was getting NASTY performance on both Nalu AND Timbury (not even terribly good 6600/lite!), and then I discovered - I had my global driver settings defaulting to control AA and AF - set 'em back to application controlled, and you should get a fairly massive performance boost. Bear in mind, you're never gonna get 6800U performance in Nalu 6800 in particular - it's INCREDIBLY memory hungry, to the extent that I couldn't even run it with my Swap file disabled, but you should get *relatively* smooth playback - certainly better than 10 fps. If you're getting issues with Timbury, and this ISN'T your problem, you should check using Rivatuner to make sure all your pipes are enabled, as Timbury runs perfectly on mine since I let apps control their own AA/AF.

solid 10-03-04 08:46 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
I dont know if you already have fix the problem but im going to write anyway ;), i had that problem to and to solve it i had to install the official drivers the 61.77 and then the demos runs great nalu runs about 9-11fps 6800nu (stock) for what i have seeing in others threads this are the normal fps for this card in this demo ;)

Marcos 10-06-04 07:02 AM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
Does anyone know how to run the demos @ 1280x1024?

T-1000 10-13-04 11:30 AM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
i have the same problem
my card is Chaintech AA6800NU
nalu is running at 1 MAX 2 fps
timbury and the boat demos are runing verry! slow too
and the Last chance gass for 5900Ultra is running very slow too (4-5fps)
i have the 61 drivers
how to fix this problem

SignorSalad 10-13-04 12:57 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
The fix from awhile back:


In the OpenGL section of the driver control panel, make sure you have "Single Display Mode" selected under the Multi-display hardware acceleration. The demos are OpenGL and are affected by this bug.

They should run acceptably after that.

Keep in mind that even then the demos will normally only average 18-25 FPS.

T-1000 10-13-04 01:21 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
hm but where can i find this Opengl menu
rignt button on the desctop/properties/Geforce 6800 there isn't any opengl menu

SignorSalad 10-13-04 01:39 PM

Re: nVidia techdemo's running slow on my 6800 !?
 
Quote:

Originally Posted by T-1000
hm but where can i find this Opengl menu
rignt button on the desctop/properties/Geforce 6800 there isn't any opengl menu


When you go into the driver control panel for your card (advanced display properties, tab at the top listing your card), you see a list pop out. Under performance and quality settings, there's a subsection for OpenGL.


All times are GMT -5. The time now is 03:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.