nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   dual screen woas (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=36016)

corosus 09-01-04 07:05 PM

dual screen woas
 
hi

i am addicted to my dual screens so when a buddy of mine had a creative geforce3 Ti for sale i checked if it had the ability to plug in two screens. unlike my old geforce2 400 one of he plugs was a different plug( for lcd screen i think), but i got a little adaptor , so it would fit - the card also has a tv-out, but that,s ot relevant right now-. I installed the card and i can not get the dual screen to work. i downloaded the latest detonator drivers, but nowhere can i find a mention of the dual screen option. right now the screens are running in "clone" mode but i can not find the menu to change it. i am running win2000 and i have lookd both in the display options and the desktop properties, as well as in the nview settings but can not find it annyware

Anny help is greatly appreciated, and i will respond to anny and all questions as soon as possible

ricercar 09-01-04 07:07 PM

Re: dual screen woas
 
Sorry to inform you that GeForce3 GPU hardware is not multi-screen enabled. You need a GeForce2 for "TwinView," or a GeForce4-and-later (for nView) to enable multiple displays from one GeForce video card.

I believe this is one reason there were no Quadro3 cards released.

corosus 09-01-04 07:14 PM

Re: dual screen woas
 
ok thanks
back to geforce 2 i go ;)

could i get my dual screen back with an old pci- vga-card???

Gator 09-02-04 05:36 AM

Re: dual screen woas
 
Quote:

Originally Posted by corosus
ok thanks
back to geforce 2 i go ;)

could i get my dual screen back with an old pci- vga-card???

Yes you can do that if you wish. You can make the GF3TI AGP your primary display, and just use any PCI video card for your 2nd display.

The GF3TI you purchased may have had dual heads, but the GF3TI never really supported dual heads at once. They offered that to give people the choice of analog vs DVI.

If you would like a dual head video card actually capable of dual displays at once I recommend the GF4TI, GFFX, or GF6 series.

corosus 09-02-04 01:13 PM

Re: dual screen woas
 
if i had the cash i would, but i'm kindof broke right now, and this card was verrry verrry cheap,......
i think i will try adding a pci card, a friend of mine should have some lying around

majortom 09-02-04 01:15 PM

Re: dual screen woas
 
Edit: No Flaming -- ChrisRay

Gator 09-02-04 01:17 PM

Re: dual screen woas
 
Quote:

Originally Posted by corosus
if i had the cash i would, but i'm kindof broke right now, and this card was verrry verrry cheap,......
i think i will try adding a pci card, a friend of mine should have some lying around

Any PCI card will do, even old school 4mb S3 or Cirrus logic cards

Note: you may need to tell the bios to make PCI the primary, but once you get into windows just set the AGP as primary. Otherwise the device manager may report the PCI card as not having any resources.

corosus 09-02-04 03:24 PM

Re: dual screen woas
 
first of all thanks gator , one thought thou, if i set my pci card to primary, wont most games than automaticly use that card as the video card, since they don't support dual screen

Quote:

Originally Posted by majortom
sorry to be such a pr1ck about it, but its spelled WOES. DAMMIT, GET A DICTIONARY. (soapbox)

i am sorry english is not my native language.

Gator 09-02-04 03:29 PM

Re: dual screen woas
 
Quote:

Originally Posted by corosus
first of all thanks gator , one thought thou, if i set my pci card to primary, wont most games than automaticly use that card as the video card, since they don't support dual screen

Nope, it'll be fine. The games will use whatever display you set as primary in Windows and it will ignore the BIOS setting. The only reason you need to set that in the BIOS is so that the PCI video card can receive necessary resources. Trust me ;)

corosus 09-02-04 04:58 PM

Re: dual screen woas
 
ok thank you for the info, i asked my friend if he still has a card, and he'll give me one this weekend, so i'll try this weekend

ricercar 09-02-04 07:35 PM

Re: dual screen woas
 
corosus, if you're in the San Francisco bay area, send me PM and we can arrange for you to pick up an old GeForce2 PCI card to go with your GF3.

Stability is much greater with a GeForce PCI card added to a GeForce AGP card. If you have to install another company's drivers, plan for instability.

corosus 09-03-04 04:54 AM

Re: dual screen woas
 
ok i'll keep that in mind, if possible i will try a geforce based card,
unfortunatly i live in belgium , thank you for the offer thou

*edit; i just phoned my friend who will give me teh card and he does not have a geforce based card, if i pay for the shipping, would you concider sending the card overhere???*


All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.