nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   libGl.la missing when compiling kdewebdev(Quanta+) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=36066)

Dreameen 09-02-04 10:33 AM

libGl.la missing when compiling kdewebdev(Quanta+)
 
Hi!

I get "libGL.la" error missing in directory '/usr/X11R6/lib' while compiling kdewebdev. I've searched the forums and found a solution that suggested making a symlink to "libGL.la" file in directory '/usr/lib'..

Everything seemed to be working fine except that i was getting "libGL.la library seems to be moved" errors all the time during the compilation of quanta. What's more, I've noticed that the performance of Quanta after such a compilation is sloow, probably Quanta isn't using hardware acceleration(libGL) at all.

So I asked the same question on Kdewebdev mailing list and the developer said that the 'libGL.la' fix that i'm using is wrong, it shouldn't be used. Unfortunately he didn't have a clue how to cope with the missing library problem. So here are my questions:

1. Why nvidia installer puts the aforementioned library in '/usr/lib' instead of '/usr/X11R6/lib' directory'??

2. Is there a way to fix this problem without the "dirty" symlink hack??

3. Is this problem solved in the latest driver. I'm using 5336 ver. now.

Dreameen 09-02-04 02:01 PM

Re: libGl.la missing when compiling kdewebdev(Quanta+)
 
I've installed the newest 6111 version of the nvidia driver and still i have the same problem:

Code:

libtool: link: cannot find the library `/usr/X11R6/lib/libGL.la'
Any clues???

PS. I'm running Mandrake 10 Community distro.


All times are GMT -5. The time now is 10:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.