nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   nvaudio hangs while playing with quake3_arena!! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=36745)

mkaman 09-13-04 02:22 PM

nvaudio hangs while playing with quake3_arena!!
 
Hello, i'm having this problem with the latest 1.0-0283.
My system is
ASUS a7n8x-x mobo with athlon xp 2600+ (nforce2 chipset with lan and audio)
nvidia gforce2 mx
linux redhat 9 with glibc updated from errata and with kernel 2.4.27

I don't know why but when i try to play quake 3 arena demo under linux it get's hanged after the map loads and the play starts. It doesn't happen with sound output disabled in quake. So it's a problem with the sound driver nvaudio.

I've also used the i810_audio driver provided with my distro. This driver doesn't hangs but also i doesn't hear nothing during the map play.

I've reported this as a bug to nvidia and i'm tired of searching in google.
Any help?

Wolfman [TWP] 09-13-04 11:32 PM

Re: nvaudio hangs while playing with quake3_arena!!
 
Are you using the standard OSS drivers or ALSA?? I've noticed that if you use ALSA drivers, Quake 3 will play and have no sound.. But with the OSS drivers it will play and have sound.

Wolf

mkaman 09-16-04 10:16 AM

Re: nvaudio hangs while playing with quake3_arena!!
 
I'm using the i810_audio driver, that look's like to loose some oss compatibility.
But now i have installed the latest alsa drivers and all work fine.
Each frag sound louder than before!

I recommend to anyone having trouble with sound to try alsa drivers. And i spect that nvidia got rid of this. Is a limitation on their sound drivers that does't complain with oss standard ( i think that they based them in the i810 audio, that's why the common problem).


All times are GMT -5. The time now is 04:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.