nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=40217)

adm 11-07-04 04:34 PM

New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
ECSK7S5A(v.1x) - Honey X Bios (AGP4x Mobo)
AMD Athlon 2600 ( Set to Run at 147mhz/147mhz in bios,Volcano 11 Cooler)
512mb DDR 266
60gb Hitachi Deskstar
20gb Quantum Fireball
PCI ISDN Card
3Com Etherlink network adapter
Floppy Drive
Samsung CD Writer
WinXP Pro - Service Pack2
SIS735 Chipset is modified-added a Thermaltake BlueOrb onto the Standard Heatsink.

My System since i built it up 3 years ago Was Absolutely Stable at gaming and Pretty much anything i threw at it Using Prolink Geforce MX400 64mb(4X). I Picked up a Prolink Geforce FX 5700LE 256mb VIVO(8X), for a great price, and after installation I tested it at my favorite game SOF2MP and textures were flickering and even OpenGL Vertex array commands solved nothing, Then i noticed that my D3d games Caused disruptive Lines diagonally across My monitor. tested SOF2 SP and The game Crashed almost immediately. Mohaa too was flickering and after few minutes bombed out. So i took the card back thinkin it was faulty, got it changed for a different card, same model. IT solved the flickering problem but my games are still bombing out. Am using dirextX9.0c, and Nvidia Forceware 6177. I've tried older drivers and all do the same thing. Windows 2d apps work Perfectly and even directX tests report no problems. I've even Loaded Fresh WinXP on the second drive to test without Service pack 2 but it was worse cos SOF2 MP Didn't even play it just bombed straightaway. Could it be my luck that 2 cards could be faulty? Is there something i'm missing here? Or could it be a simple incompatibility issue? I'm left scratching my head!! someone Out there experience anything like this?

Another thing is i get this error message when SOF2 SP Crashes
"the instruction at "0x06c645a3" referenced memory at '0x00000004". the memory could not be "read"
Click on ok to terminate the program"

Kev1 11-08-04 01:09 AM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
What kind of power supply do you have? That may be the problem.

Also, make sure card is seated correctly.

einstein_314 11-08-04 01:32 AM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Try using the 53.03 drivers. They seem to work the best for people with NV3x cards.

Slyder 11-08-04 02:04 AM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
A friend of mine picked up a cheap FX5700LE the other month. He came stright to my house and tested it in my secondary rig (which is still using a trusty GeForce 4 MX) and had the exact same problems. I put it down to that machine using a very old power supply because it works flawlessly on his computer.

adm 11-08-04 12:21 PM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Thnx for the replies, My Power supply IS 300W PSU made by Deer, I read on K7S5A Forum that they are crap! AM down and out Financially at the moment so it'll be about another month before i can get one. Hope that it solves my Problem, My Bro is sick of it and is getting me a new mobo, GA7s748L(8x AGP) but it will only reach me by December, So..... With all these upgrades i will definitely have to get new PSU.
Thnx Guys

Slyder 11-08-04 01:52 PM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Quote:

Originally Posted by ADM
So..... With all these upgrades i will definitely have to get new PSU.

Research PSU's a little before you buy one. They are becoming more then just something that turns ya rig on ;)

adm 11-12-04 12:41 PM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Ok, I've tested a 400W PSU Which one my chums organized, It's brand spanking new out of the box. Guess what?... I'm having the same problem. OpenGL games like SOF2 & MOHAA, crash. SOF with a Microsoft C++ Library Error, then the Message error
"the instruction at "0x06c645a3" referenced memory at '0x00000004". the memory could not be "read"
Click on ok to terminate the program
OR
the instruction at "0x077445a3" referenced memory at '0x00000004". the memory could not be "read"
Click on ok to terminate the program"
MOHAA Doesn't Report any error it just Freezes, However, Older games Like EA FIFA2001 plays fine, Even NFS Underground Demo plays without problems, Colin Mcrae Rally Plays for a while before The Fuzzy Lines start distorting the screen. UT2004 Also Crashes when i Enter the options menu.

It seems after eliminating all else, that it down to the Video Card Or Mobo compatibilty, I Think i Will try testing it on a different Mobo. I'll Post the results when i've completed.

Life is boring Without FPS!!!>......

Slyder 11-12-04 02:23 PM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Quote:

Originally Posted by ADM
"the instruction at "0x06c645a3" referenced memory at '0x00000004". the memory could not be "read"
Click on ok to terminate the program

Thats 1

Quote:

Originally Posted by ADM
"the instruction at "0x077445a3" referenced memory at '0x00000004". the memory could not be "read"
Click on ok to terminate the program"

and thats 2 reasons for me to think this maybe memory related...

Run Memtest86 overnight and post your results. If that checks out, try a different GFX card. ;)

xrotanimret 11-12-04 03:40 PM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Quote:

Originally Posted by ADM
Ok, I've tested a 400W PSU Which one my chums organized, It's brand spanking new out of the box. Guess what?... I'm having the same problem.

Even though it's not your problem, replace that ****ty Deer before it becomes your problem. Seen way too many of those things pop and take entire systems with them. OpenGL not working will be nothing compared to when you wake up with a black screen and "the bad smell."

Zeta 11-12-04 04:20 PM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Does your mobo have drivers for it? Try updating your motherboard drivers. When I used VIA mobo's a lot of issues were resolved by installing the latest 4in1 drivers.

adm 11-13-04 04:27 AM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
Quote:

Originally Posted by xrotanimret
Even though it's not your problem, replace that ****ty Deer before it becomes your problem. Seen way too many of those things pop and take entire systems with them. OpenGL not working will be nothing compared to when you wake up with a black screen and "the bad smell."

I will definitely upgrade My PSU Soon.

adm 11-13-04 04:40 AM

Re: New GeForce FX5700LE - Now my games Don't work!!
 
I have used Memtest For 10 hours and my Memory tests fine, No errors.

Mobo drivers was one of the first things i installed when i encoutered this dilemma.

What next?


All times are GMT -5. The time now is 06:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.