nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=40650)

zebraC 11-13-04 04:14 PM

Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Hi,

In using and testing out my new FX5900XT, I thought I would look into using Far Cry as a means to measure its performance. No matter what I do however, I cannot seem to force shader model 2.0(a) paths to run. It always seems to run in model 1.1 path mode.

Suggestions for console commands?

Daneel Olivaw 11-13-04 04:43 PM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
force with rivatuner maybe

zebraC 11-13-04 05:25 PM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Tried it. Didn't work. Still tells me shader path == 1.1

Any other idea's?

fivefeet8 11-13-04 05:26 PM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
type:

\R_sm20path 1

in the console

zebraC 11-13-04 05:29 PM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Thats a no go. Told me its an unknown command. Tried typing it several times, to make sure I had the syntax correct.

???

Anybody? There has to be a unified command set for this purpose...... :retard:

rohit 11-14-04 01:57 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Un-Install completely &
Re-Install FarCry!

Then try the commands
Will work

zebraC 11-14-04 03:19 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Is that a joke? Hehehe.

I will try it, if you think this is a wise thing to do. However, does it make a difference that I am running the 1.3 patch?

wEEt 11-14-04 03:38 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Mmmhh...Patch 1.3 forces SM2 by itself...

zebraC 11-14-04 06:17 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Ok. So why do my stats in the top right hand corner display Shader path = 1.1

?

dan2097 11-14-04 06:31 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Remember you have to run with some of the settings at very high to get ps2.0 (I forget which, Im sure all on very high will give you ps2.0/a + ps1.1) High gives just ps1.1 IIRC

You need patch1.3 to get a ps2.0 mode of comparable quality to other ps2.0 cards on the gffx

zebraC 11-14-04 07:04 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
Sure enough Dan, after some experimenting, you were correct! Seems the ONLY way with the 1.3 patch, was to use the farcry configurator to "very high" in order to make it set
Code:

Shader Path = 2.x
;). Thanks for the help!

Grechie 11-14-04 09:06 AM

Re: Forcing shader model 2.0 on FX 5900XT
 
does nfsu2 use ps2.0a? if so if it uses dx9 mine seems to handle well with 2XQ and 2XAF @ 1024 everyintg on full


All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.