nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Strange problem with Mandrake 10.1 official (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=43096)

Metabo 12-28-04 10:33 AM

Strange problem with Mandrake 10.1 official
 
Hello!

I just installed the recent NVidia drivers (6629) on Mandrake 10.1 official.
The installer didn't give me any errors and compiled the kernel module instantly.
Starting the X-Server after modifying the XF86Config worked, too, but when I reboot the system and try to start X (it starts automatically on my system) it complains about something like:"screens found, but none have usable configuration".

The strange thing is: When I reinstall the NVidia drivers then and try it again, it works without any error and with fully accelerated graphics...

I really have no clue why it works then, do I have to add some options to XF86Config to avoid this error?

Thanks for your help!

PS: I'm using the default kernel 2.6.8.1-12mdksmp

zander 12-28-04 11:20 AM

Re: Strange problem with Mandrake 10.1 official
 
Something like `echo "nvidia" >> /etc/modprobe.preload` should resolve the module load problem across reboots.

Metabo 12-29-04 06:07 PM

Re: Strange problem with Mandrake 10.1 official
 
I'm fairly new to Linux, so where do I have to put this, please?


All times are GMT -5. The time now is 06:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.