nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   shuttle SN41G2 tv out (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=43225)

dindin57 12-30-04 01:02 PM

shuttle SN41G2 tv out
 
Hi there. I got a shuttle with embeded geforce4MX inthere.
I managed to run xorg or xfree4.3 shiped with debian sid.

I'm allready using it everyday with no crash (just one using composite extension which is far from stable, and, btw, slow).

I try setup my tv-ou.... everything I can get is a blankscreen.

here is a part of my xorg.conf :

Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Driver "nvidia"
Option "ConnectedMonitor" "CRT,TV"
Option "TwinView" "1"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60-60"
Option "TVStandard" "PAL-N"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "MetaModes" "1280x1024,640x480"
Option "RenderAccel" "true"
Option "NvAGP" "1"
EndSection

Xorg.log :
II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NvAGP" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "CRT,TV"
(**) NVIDIA(0): Option "TVStandard" "PAL-N"
(**) NVIDIA(0): Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
(**) NVIDIA(0): Option "RenderAccel" "true"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewOrientation" "Clone"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorVertRefresh" "60-60"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "1280x1024,640x480"
(**) NVIDIA(0): Enabling experimental RENDER acceleration
(**) NVIDIA(0): Forcing COMPOSITE video output
(**) NVIDIA(0): Use of NVIDIA internal AGP requested
(**) NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT,TV"
(**) NVIDIA(0): TV Standard string: "PAL-N"
(**) NVIDIA(0): TwinView enabled
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xE0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xEA000000
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce4 MX Integrated GPU
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.1f.00.07.00
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 32768 kBytes
(II) NVIDIA(0): Using ConnectedMonitor string "CRT-0, TV-0"
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 8 bpp: 300 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 16 bpp: 300 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 32 bpp: 300 MHz
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: NVIDIA
(--) NVIDIA(0): Display device TV-0: maximum pixel clock at 8 bpp: 300 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device TV-0: maximum pixel clock at 16 bpp: 300 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device TV-0: maximum pixel clock at 32 bpp: 300 MHz
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
[...]
(**) NVIDIA(0): Validated modes for display device TV-0:
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 25.2 MHz, 31.5 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 20.0 MHz, 37.9 kHz, 60.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x240": 12.6 MHz, 31.5 kHz, 60.1 Hz (D)
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
(--) NVIDIA(0): Display dimensions: (330, 270) mm
(--) NVIDIA(0): DPI set to (98, 96)
[...]

everything seems to be fine...

I even trie nvtv, same result, blank screen on TV.

My calbe is ok since i tested it on another box running and got tv-out working.

kernel 2.6.10
nvidia NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run

anyone got some clues ?

thanks in advance !


All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.