nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Benchmarking And Overclocking (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Stuttering when running timedemos in HL2 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=44246)

Clay 01-18-05 09:37 PM

Stuttering when running timedemos in HL2
 
If this is a known problem then just let me know and I'll delete this thread. Sazar and others have been assisting with me starting over here though and I have no solution yet. I've not messed with HL2 much so I'm hoping this some easy oversight on my part.

My problem is basiclly this. While recording my own timedemo, HL2 runs just fine. When I go to play the timedemo though, there is very bad visual stuttering/chop and my fps results are very low.

The system I'm benching with is as follows:
  • AMD Athlon 64 3500+ Socket 939 (Newcastle)
  • Asus A8N SLI Deluxe
  • (2) eVGA 660GT PCI-E cards
  • Official NVIDIA 66.93 Forceware drivers
  • Mushkin 1GB(512MBx2) PC-3500 Level One Dual Pack
  • Antec True Power 480W

Also, I have my network connection disabled and so am running Steam in offline mode. Thanks for any assistance.

jAkUp 01-19-05 07:36 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
I would definetely try new drivers, those drivers are very old and don't properly support SLI, I would try the latest beta's from www.nzone.com

Clay 01-19-05 07:42 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
I was hoping to stick with the 66.93s as using "official" (non-beta) drivers is the preferred approach for a public review.

jAkUp 01-19-05 09:47 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
Yea I know... problem is with tech this new its hard to find drivers that really support it the way it should, I would just try the newer drivers, just to see if they fix the problem, if they don't you can just go back to the older ones again.

I've been having alot of problems lately finding the right drivers... some work with certain things, others work with other things, the best all around driver I have seen yet is the latest official betas

Clay 01-19-05 09:50 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
Yeah, so for the 66.76s didn't help. It's really weird, HL2 "plays" just fine but when I got to play back a timedemo it's chop city.

I'm trying the 71.24s now...

MUYA 01-19-05 10:06 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
Actually Clay, when I try anadtech's c_17 demo, the huge walking thing stutters for me when i playback the demo. With or without AA/AF. Dunno what the problem is. Everything else is fine but that combine stryder just kees freezing and then fast forwarding in motion. weird it is.

jAkUp 01-19-05 10:15 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
hmmm... In the video card options are you forcing multigpu mode? Mine defaults to single GPU mode, and some apps don't work right, I always force multi GPU mode (advanced options at the bottom)

Clay 01-19-05 10:23 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
Thanks Muya, that makes my experience seem more "normal". :) Yeah Jakup I played around with that setting a few days ago and noticed no differences. I think the 71.24s are yielding a bit better results (cept for pee water). :)

MUYA 01-19-05 10:26 PM

Re: Stuttering when running timedemos in HL2
 
Np, Wierd that is, that stryder keeps stuttering. Hmm i just remebered in the Prision demow hen all erm creatures follow u around and assault the combine soldiers etc, they keep stuttering too, ie they keep freezing and fast forwarding etc.


All times are GMT -5. The time now is 11:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.