nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Geforce FX 5200 DVI issues (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=55216)

corndog 08-17-05 12:33 AM

Geforce FX 5200 DVI issues
 
I can't seem to get my Geforce FX 5200's DVI port working properly. I have a Dell 2005FPW and I want to use the DVI input. When I hook up the DVI and disconnect the vga cable, I don't get anything. Even if I reboot, I don't even see the bios messages if the DVI is connected and the vga disconnected.

Has anyone else had a problem like this? The monitor says the DVI is a DVI-D. I assume that the DVI out on the 5200 is the same?

Thanks for any help!

subbo 08-17-05 12:46 PM

Re: Geforce FX 5200 DVI issues
 
You might want to try a different card, like a Ti4 series that has quality DVI output. The FX5200 is a budget card and your display is a higher end one.

ihayhurst 08-22-05 10:27 AM

Re: Geforce FX 5200 DVI issues
 
I have the same monitor & card,
Which works fine,
Is there any possibility you didn't shift the input select button to show 2
(vga is on 1, DVI on 2)
Cheers
Ian

angshuman 08-22-05 09:31 PM

Re: Geforce FX 5200 DVI issues
 
Quote:

Originally Posted by subbo
You might want to try a different card, like a Ti4 series that has quality DVI output. The FX5200 is a budget card and your display is a higher end one.

Any reason why you believe the 5200 does not have "quality" DVI output? The 5200 is cheap because it has horrible gaming performance, but I do not believe it would cut corners in tasks that it was primarily built for -- multimedia, DVD playback, etc.

Retired 09-24-05 11:17 AM

Re: Geforce FX 5200 DVI issues
 
I have (had) the same problem with a AGP FX5200 DVI. Earlier this month I purchased a new Dell FP1905 LCD which supports both VGA and DVI input. I could not get the FX5200 DVI output to work with the FP1905. I thought I had a defective FP1905. I tried everything, but nothing would get the FX5200 and FP1905 combo to output Digital. BTW- VGA worked fine! :)
So I bit the bullet and purchased a new AGP FX6600. The reason I bought the new FX6600 was to eliminate the Display as the problem. (really I wanted a better graphics card) Voila!!, DVI worked on the new FX6600! I did not change drivers (NV 77.77) or MB BIOS All I did was install the new AGP FX6600 card. :)


All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.