nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Quake4 and RIVA TNT2 Model64 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=62508)

rpguy4 12-31-05 09:47 PM

Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
Received Quake4 for a Christmas present, and installed it on
my Sony Vaio PC running Windows XP SP2 ( home edition)
512M memory, and a RIVA TNT2 Model64 video card with
32M of memory.

The install went smoothly, no errors or warnings, howver
when I click on Quake4, and try to run it, my screen blanks
for 3-5 seconds, and my Windows desktop re-appears.

Quake4 requires updated video drivers that support
ActiveX9.0c, which comes with the Quake4 cd.

Does my video card support ActiveX9.0c ?

In searching the archives I found a thread on someone
asking for the person to run DXdiag. <snip below>

It appears that I have the DXdiag in multiple locations on my PC, but
I ran the DXdiag that was located in my c:\WINDOWS\system32\
sub-directory

I am assuming this is a video card issue.
Are there newer drivers that I should try to download or
should I just buy a newer video card ?

Thank you

Here is the DXdiag snip

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 12/31/2005, 21:33:18
Machine name: BHOWARD-XP
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Sony Corporation
System Model: PCV-RX560(UC)
BIOS: Award Medallion BIOS v6.0
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.70GHz
Memory: 512MB RAM
Page File: 235MB used, 1012MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Sound Tab 2: No problems found.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA RIVA TNT Model 64 (Sony)
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: RIVA TNT2 Model 64
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_002D&SUBSYS_40031043&REV_15
Display Memory: 32.0 MB
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Sony CPD-520GS/520GST/21GS2
Monitor Max Res: 1800,1440
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 5.13.0001.1461 (English)
DDI Version: 7
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 8/8/2001 15:00:00, 1995257 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: nv4_mini.sys
Mini VDD Date: 8/8/2001 15:00:00, 818713 bytes
Device Identifier: {D7B71E3E-436D-11CF-4676-0260B7C2C835}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x002D
SubSys ID: 0x40031043
Revision ID: 0x0015
Revision ID: 0x0015
Video Accel:
Deinterlace Caps: n/a
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run

-------------
Sound Devices
-------------
Description: SoundMAX Digital Audio
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: PCI\VEN_8086&DEV_2445&SUBSYS_80E4104D&REV_12
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: smwdm.sys
Driver Version: 5.12.0001.3030 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: n/a
Date and Size: 7/25/2001 15:40:30, 438200 bytes
Other Files:
Driver Provider: Analog Devices
HW Accel Level: Full
Cap Flags: 0x0
Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
Registry: OK
Sound Test Result: Not run

johnkeel105 12-31-05 11:36 PM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
The card you have there is over 6 years old. It supports only to directx7 not directx9. I am afraid you are going to have to buy a new graphics card. I would reccommend a 6600gt if you want something in agp or pci express for around $120.

nukem 01-01-06 02:41 AM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
I have no idea why it would say you need DirectX, Quake4 uses OpenGL. Download the latest nvidia drivers and see if that works. Keep in mind though your graphics card is NOT supported by Quake4 so it may be seeing your graphics card and quitting.

rpguy4 01-01-06 09:09 AM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
nukem...

Any idea as to where I might find the latest driver ?
Looking at the archived drivers list on the nvidia web page,
www.nividia.com/object/winxp-2k_archive.html.
Which one is it ?

I would like to load the latest drivers, before I go out and buy
a new vidoe card.

Thanks for the help !

rpguy4 01-01-06 09:44 AM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
It appears the latest drivers I could install is 66.93_win2kxp_english,
which was published in Nov, 2004. I tried to download the next two releases,
71.84 and 71.89, no luck...

Think I am back to looking for a new video card.

Thanks

Fathertime36 01-01-06 02:58 PM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
even if your card supported dx8 or 9 it doesn't support t&l=transform&lighting, look for a newcard, think about a pci-express....if you have the $$$ for it, it means getting a new cpu&probably ram....and psu, most pci-e mobo aren't happy unless they have a 400 watt default psu with as close to 30w on the main 12v rail, you could get an entry level setup for $250-300 minus the card, 6600gt pci can be had for close to $100 btw.

alucard_x 01-03-06 10:38 AM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
haha, man i thought this thread was a joke at first. with only a 1.7ghz and 512mb don't even bother spending money a new video card. play quake3 or some older games instead.

saturnotaku 01-03-06 12:20 PM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
Q4 on my girlfriend's rig (1.5 GHz P4, GeForce FX 5700, 512 MB RAM) is at least playable at 800x600 and low details. If he can't afford a new rig, an AGP GeForce 6600 GT and another 512 MB of RAM would be a huge help.

a12ctic 01-03-06 04:51 PM

Re: Quake4 and RIVA TNT2 Model64
 
dude the tnt2s are to old to play any new games (although wow works on mine ;-))


All times are GMT -5. The time now is 05:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.