nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Slackware 10.2 Nvidia Signal 11 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=62567)

Decompiled 01-02-06 10:00 AM

Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
2 Attachment(s)
Hi.

I tried a quick search and didn't see anything that was similar to my situtation so I am starting a new thread.

I have just installed Slackware 10.2 and I am able to load X with the "vesa" driver in xorg.conf, however when I switch to the "nvidia" driver X will not load. I've been able to load the nvidia driver before on CRT and LCD monitors however this time I'm using my computer as a media center and I'm trying to deploy it on a Sony Trinitron 20" TV.

The resulting error when I use the nvidia driver is "Caught Signal 11. Server aborting"

I'm kinda a noob at this and I'm not sure where to even start. So any help would be fantastic.

I'm using the latest nvidia driver and it's powering a 5200FX.

Here are the logs:

Decompiled 01-02-06 02:33 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
Anyone? Thanks!

tommeh 01-02-06 02:38 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
Had the exact same problem myself -- just re-install the nvidia drivers.

It seems that everytime you re-compile X, you lose all the drivers associations (or something? I'm a n00b too).

Re-installing worked for me, to a point. I'm here 'cause the graphics are screwed. :mad:

Decompiled 01-02-06 02:45 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
I just reinstalled the nvidia driver and I get the same error. =(


On another post I found searching more I discovered that commenting out "glx" will allow the nvidia driver to load. It does work. However now I do not have access to openGL. This is something that I must have!!! Any ideas?

hayaka 01-02-06 03:07 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
You're going to want to post your /var/log/Xorg.0.log and /etc/X11/xorg.conf if you want more help.

Decompiled 01-02-06 03:35 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
Quote:

Originally Posted by hayaka
You're going to want to post your /var/log/Xorg.0.log and /etc/X11/xorg.conf if you want more help.


The nvidia error log attached in the first post has the xorg.conf & the Xorg.0.log contents! I assume that's why they want you to post them immediately.


Thanks!

m0rg 01-02-06 03:52 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
try --force-tls=classic when running the NVIDIA installer

AFAIK this is due to the new thread management in slack 10.2

hope this help...

Decompiled 01-02-06 06:54 PM

Re: Slackware 10.2 Nvidia Signal 11
 
Quote:

Originally Posted by m0rg
try --force-tls=classic when running the NVIDIA installer

AFAIK this is due to the new thread management in slack 10.2

hope this help...


Thanks m0rg! That's the ticket!


All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.