nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   GForce4/ X is crashing with all driver version! (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=6323)

Mr Pink 01-15-03 09:25 PM

GForce4/ X is crashing with all driver version!
 
Hello, I have a big problem with NVidia's drivers for the GForce4 MX440

When I open any File with any graphical editor (Kwrite, XEditor, Kate, Konqueror, Kdevelop, etc.)
X crashes immediately. Furthermore I'm unable to browse the web with Konqueror because it causes X to crash immediately too. The same when I start wine.

Everything else is working really well (Wolfenstein, VMware, All other apps fullscreen or not using glx or dga).

I was pretty sure it wasn't the video drivers but when I tried the last release 4191 it was unable to load X at all so I started testing it...

ALL drivers version from 2802 to 3123 does the same thing.

When I use 'nv' instead of 'nvidia' in the XF86Config-4 and I don't load the 'glx' extensions everything works just fine for all apps and X never crashes. (of course Wolfenstein does'nt work but it surely needs the GLX extensions).

Please can anybody help me with this,

NVidia's drivers are the ONLY THING on my computer that I haven't compiled myself with the source so it's becoming really frustrating :mad:
not to be able to solve this single really bothering problem I have on my system.


Mr Pink :(

Mr Pink 01-15-03 09:32 PM

Xfree86.0.log
 
1 Attachment(s)
XFree86.0.log

Mr Pink 01-15-03 09:32 PM

.xsession-errors
 
1 Attachment(s)
.xsession-errors

bwkaz 01-15-03 09:47 PM

Is this X log just screaming "try a standard version!!!" to anyone else?

That's about the only thing I see with it -- does it work using either 4.2.0 or 4.2.1, the actual released, tested, STABLE XFree86 versions?

Mr Pink 01-15-03 10:09 PM

X version
 
I know it may seem stupid to use this version but I'm a 'c' developer and I'm pretty sure that the problem comes from the drivers(otherwise I swear I wouldn't be here cause I've suspected everything else before this).

Of course I can't confirm this because I don't have access to the NVidia's source code (unfortunately) .

I'm using the exact same binaries on another computer that uses another video card
(3dfx Voodoo) and everything works great!

Of course it may be a X problem but I've tested a lot believe me!

I'll give it a try just to make sure but maybe someone knows about it so I'll wait a couple of days just in case I wouldn't have to reinstall X.
:afro:

Mr Pink ;)


All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.