nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=63264)

devrandom 01-13-06 02:08 AM

Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
Am getting "D-SUB: Cannot display this mode" with the xorg.conf.nvidia and can't figure out how to make it work correctly. Any ideas?

It was working fine with Knoppmyth, but I switched to Fedora today to try and resolve some other issues.

Thanks!

netllama 01-13-06 04:09 PM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
Please start X with the following command:
startx -- -logverbose 5
and then generate and post an nvidia-bug-report.log for review.

Thanks,
Lonni

devrandom 01-14-06 05:19 PM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
1 Attachment(s)
Is that just a renamed /var/log/Xorg.0.log ?

(Attached)

netllama 01-14-06 06:59 PM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
No, its a nvidia-bug-report.log. Run nvidia-bug-report.sh as root.

However, based on your X log, you're using the ConnectedMonitor option to specify a CRT, yet using the TVStandard and TVOutFormat options.

I don't think a Dell 2005FPW is a TV, so you shouldn't be using any TV options. Its not clear why you're using the ConnectedMonitor option.

You're getting a 1600x1200 mode, but the EDID in your 2005FPW doesn't have a 1600x1200 native mode (it has a 1680x1050).

-Lonni

devrandom 01-15-06 12:09 AM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
1 Attachment(s)
Got it.

Those args you mentioned were me trying different approaches, but I was using the vanilla conf for a while (and restored it for this log)

Unless I did something wrong (very possible), I have tried adjusting the resolution in various ways.

Thanks for the help!

devrandom 01-15-06 01:15 AM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
Hmm, I made this change:

VertRefresh 60.0 - 60.0

And changed to the resolution you suggested

thought that worked, but then noticed when it refreshed the screen for some reason (going from load to login to desktop, etc) it would go back to "Cannot display this mode"

Turning the monitor off and on a few times corrects problem. It seems like this always "fixes" the display problem, atleast temporarily.

Strange?

netllama 01-15-06 02:23 AM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
Your X configuration in your bug report is still requesting 1600x1200, rather than 1680x1050. However, I also see this:
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1680x1050" (width too large for virtual size)

Please remove 1600x1200 from your X configuration, replace it with 1680x1050, and if it isn't working, post a new bug report.

Thanks,
Lonni

devrandom 01-15-06 03:01 AM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
1600x doesnt exist anywhere in my xorg.conf file.

# grep 1600 /etc/X11/xorg.conf
#

but still, why would it only work sometimes as i'm power cycling the monitor?

devrandom 01-17-06 04:26 AM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
I read something that says the new drivers basically ignore your mode requests and go with hardware profiles, is that correct?

I suspect this is a refresh rate problem, as when I power cycle the monitor I can occasionally get the login prompt up. Once I do, I can login to KDE or Gnome and set the refresh rate in the window manager itself. Then the graphics always come up once the window manager is loaded, but before then I still get the "unable to display" message. This includes anything prior to logging in as well.

So what magic X config do I need to force the correct mode? (1680x1050 @ 60hz)

netllama 01-17-06 11:37 AM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
I'm not clear on what you mean by a "hardware profile" however the NVIDIA Linux X driver doesn't ignore modelines specified in an X configuration.

No magic is required to use an 1680x1050 modeline. You just need to specify that mode in your X configuration, which you did not do in the bug report you posted.

Thanks,
Lonni

celebdor 01-18-06 01:50 PM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
I have a 20'' display with the same native resolution (1680x1050) and I needed to specify an option to the nvidia drivers as well as a new modeline. the option is only required if you are plugging your monitor through DVI:

ModeLine "1680x1050" 145 1680 1784 1968 2256 1050 1051 1054 1087 -hsync -vsync

Option "ExactModeTimingsDVI" "true"

If you try using DVI with a widescreen resolution without this option it is more likely to fail and stop sending signal to the monitor.

Hope it helps, since I went desperated until I found out this.

netllama 01-18-06 01:56 PM

Re: Asus a8n-vm, nv8178, Dell 2005FPW
 
celebdor,
You should not have needed to specify a 1680x1050 modeline, as long you have specified the 1680x1050 mode in your screen section. If that failed to work, please generate and provide a bug report for review.

Thanks,
Lonni


All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.