nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   More Than one Matching Device section for instances found: nvidia (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=63583)

strobe33333 01-19-06 07:57 PM

More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
2 Attachment(s)
I just reinstall fc4 on my system for security reasons. I saved my xorg.conf file and after reinstalling everything including Nvidia 1.0-8178, plugged it back in. I run a dual head config that was working brilliantly in conjunction with my PNY 6600 GT. Now I get More Than one Matching Device section for instances found: nvidia (where nvidia is the Screen Identifier.) When I try to run startx, i can see the nvidia splash and about a second of Gnome peeking through and then kablewy..
This config worked fabulously under a previous fc4 kernel and an earlier nvidia driver. However, when I tried to use the previous nvidia driver with the new fc4 install, it pulled the same trick.. I'm assuming I have a config issue that wasn't an issue with previous versions of software. Can anyone see it?

Attached are my relevant files. Please help if you can. Thanks.

netllama 01-19-06 09:50 PM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
Your xorg.conf has a few errors.

First, the correct syntax for specifying the BusID is as follows:
BusID "PCI:3:0:0"

Second, you need one device section for each independent X screen. Your X configuration has one device section, with two X screens.

Thanks,
Lonni

strobe33333 01-20-06 04:43 PM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
Thank you for pointing out those errors. However, now that I've corrected the situation, the behavour of X is the same, it starts up and then crashes immediately thereafter. Now, there is only one warning, but it doesn't post to the command line, I find it only in the log.

Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such file or directory)

I'm wondering why I'm having so many problems when this machine was working just fine yesterday. I read up on the APM failure error and from what I read there's nothing all that threatening about it. What can I check to determine if this is truly the issue?

Thanks Again

netllama 01-20-06 05:20 PM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
I doubt that the APM failure is causing your current problem. Please generate and post an nvidia-bug-report.log.

Thanks,
Lonni

strobe33333 01-20-06 05:39 PM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
2 Attachment(s)
I also tried reverting to the 7676 driver which I know for sure used to work, but to no avail. Here's the bug report --------- grr, bug report is 108k... 8k more than the limit.. breaking into two files

netllama 01-20-06 07:42 PM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
The bug report you attached doesn't seem to include X crashing. I see it running at 2560 x 1024. Was it generated immediately after X had crashed?

I have a few questions:
0) Why are you using the NoPowerConnectorCheck and NoBandWidthTest X options? Does this problem go away if you remove them?
1) Why are you using the ConnectedMonitor option?
2) What kind of motherboard and BIOS version are you using?

Thanks,
Lonni

mo_x 01-21-06 04:05 AM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
I understand you are using 2 displays on 1 graphics card.
Your xorg.conf does not seem correct. You are trying to use both TwinView and separate X screens. First you have to decide which method to use then we can help adjust your xorg.conf.

maba 07-31-06 04:20 PM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
2 Attachment(s)
Well, same problem here on Gentoo (Xorg 7.0) with TV-out.

The X server log says: "(WW) NVIDIA: More than one matching Device section found: TV Device", however the Xorg config file seems correct.

Here's the complete xorg config and the X server log.

EDIT: the X server doesn't crash, I get GNOME up and running on screen 0 (CRT), but screen 1 (TV) won't work.

netllama 08-01-06 11:36 AM

Re: More Than one Matching Device section for instances found: nvidia
 
You have 4 Device sections, yet none of them include the BusID parameter, which is required if you want to drive multiple displays without TwinView.

Please generate and post a bug report if you have additional questions.

Thanks,
Lonni


All times are GMT -5. The time now is 04:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.