nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Feedback Forum (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Server too busy? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=64196)

Impruv 01-31-06 09:17 PM

Server too busy?
 
Is it just me or what? I constantly get an error when I try to get into a thread saying, "The server is too busy at the moment. Please try again later."....Sometimes if I refresh a few times it works, sometimes it doesn't; whats going on?

MikeC 01-31-06 09:18 PM

Re: Server too busy?
 
Our CPU cannot handle our traffic today. Sorry :o

rewt 01-31-06 09:39 PM

Re: Server too busy?
 
Same error here.

MikeC are you positive it is CPU problem? Or could it be more related to bandwidth or # of TCP connections. Just being curious.

Impruv 01-31-06 09:43 PM

Re: Server too busy?
 
actually it wasn't just today:p ...its been the past 2 or 3 days....just to let you know...but continue the great work; love this place (nana2)

jAkUp 01-31-06 09:48 PM

Re: Server too busy?
 
I just noticed it today... its getting pwn3d :D

MikeC 01-31-06 09:51 PM

Re: Server too busy?
 
Quote:

Originally Posted by rewt
Same error here.

MikeC are you positive it is CPU problem? Or could it be more related to bandwidth or # of TCP connections. Just being curious.


We've got enough bandwidth. The rising CPU usage has been a problem for some time now. Our traffic has more than doubled since we moved to this server. I am working on trying to move us to another server that can better handle our traffic. :)

Son Goku 01-31-06 09:58 PM

Re: Server too busy?
 
I didn't notice it the past coupla days, but this evening I've been seeing this error message a bit.

/me wondering if someone has slash dotted our forum or something :eek:

Perhaps it'll be less so during the nightime hours, not sure...

rewt 01-31-06 10:07 PM

Re: Server too busy?
 
Just mentioned TCP connections because denial of service attacks have been known to cause this error with server as well. Probably because they eat up so much resources.

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=83521

AthlonXP1800 01-31-06 10:35 PM

Re: Server too busy?
 
Yeah I seen "Server too busy" message over 15 times today. I wonder what CPU and memory used for NvNews server? If the CPU caused a problem with the server then maybe I and other members of NvNews will be happy to donate fund for the brand spank new Athlon 64 X2 4800+ or... Athlon FX 60 CPU. :D

MikeC 01-31-06 10:41 PM

Re: Server too busy?
 
Quote:

Originally Posted by AthlonXP1800
Yeah I seen "Server too busy" message over 15 times today. I wonder what CPU and memory used for NvNews server? If the CPU caused a problem with the server then maybe I and other members of NvNews will be happy to donate fund for the brand spank new Athlon 64 X2 4800+ or... Athlon FX 60 CPU. :D


Thanks that's very kind. The website has money it's just finding a server. :) I lease this one from The Planet. I just had this one OS hardened, added more memory and ugraded my maintenace service plan and it hasn't helped.

retsam 01-31-06 10:52 PM

Re: Server too busy?
 
have you looked into buidling your own server and just colocating it?. usually cheaper then renting and you can do the same with the server as you would as if you were renting one.

MikeC 01-31-06 10:56 PM

Re: Server too busy?
 
Quote:

Originally Posted by retsam
have you looked into buidling your own server and just colocating it?. usually cheaper then renting and you can do the same with the server as you would as if you were renting one.

No, I haven't looked into that. I had hard time logging onto this one after they secured it. :D Good idea but I don't think I am qualified to do it.


All times are GMT -5. The time now is 01:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.