nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   FBSD 6.1-PRERELEASE 1.0-8178 results in no GLX (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=66759)

FLAGEL 03-21-06 09:09 AM

FBSD 6.1-PRERELEASE 1.0-8178 results in no GLX
 
Info:
OS: FreeBSD 6.1-PRERELEASE (Custom kernel: no agp)
Graphics card: Asus Geforce Ti4200 128MB

I have a problem that'd I'd be very very happy if someone helped me with, I've tried to get it working for days, using nvidia-documentaion, google and forums as help, but no solution so far.

I started out with building and installing a custom kernel without the agp-option, then installing compat5x from ports and adding 'compat5x_enable="YES"' to /etc/rc.conf. After that I installed the 1.0-8178-driver from ports (with the standard options), and lastly i installed nvidia-xconfig from ports and ran it.

Xorg works fine but whenever I tried to run something involving GLX I got this error: "Error: couldn't find RGB GLX visual".

After a lot of hassle I decided to download the drivers from nvidia and install them that way, no help there, problem still existed.

kldstat
Code:

Id Refs Address    Size    Name
 1  10 0xc0400000 3c0f34  kernel
 2    2 0xc07c1000 1aff0    linux.ko
 4    1 0xc0c06000 58520    acpi.ko
 5    1 0xc3ebc000 3e6000  nvidia.ko

sysctl hw.nvidia
Code:

hw.nvidia.agp.host-bridge.rates: 4x 2x 1x
hw.nvidia.agp.host-bridge.fw: supported
hw.nvidia.agp.host-bridge.sba: supported
hw.nvidia.agp.host-bridge.registers: 0x1f000217:0x00000001
hw.nvidia.agp.card.rates: 4x 2x 1x
hw.nvidia.agp.card.fw: supported
hw.nvidia.agp.card.sba: supported
hw.nvidia.agp.card.registers: 0x1f000217:0x00000000
hw.nvidia.agp.status.status: disabled
hw.nvidia.agp.status.driver: n/a (unused)
hw.nvidia.agp.status.rate: n/a (disabled)
hw.nvidia.agp.status.fw: n/a (disabled)
hw.nvidia.agp.status.sba: n/a (disabled)
hw.nvidia.version: NVIDIA FreeBSD x86 NVIDIA Kernel Module  1.0-8178  Wed Dec 14 17:04:30 PST 2005
hw.nvidia.registry.EnableVia4x: 0
hw.nvidia.registry.EnableALiAGP: 0
hw.nvidia.registry.NvAGP: 1
hw.nvidia.registry.EnableAGPSBA: 0
hw.nvidia.registry.EnableAGPFW: 0
hw.nvidia.registry.SoftEDIDs: 1
hw.nvidia.registry.Mobile: 4294967295
hw.nvidia.registry.ResmanDebugLevel: 4294967295
hw.nvidia.registry.FlatPanelMode: 0
hw.nvidia.registry.DevicesConnected: 0
hw.nvidia.registry.VideoEnhancement: 0
hw.nvidia.registry.RmLogonRC: 1
hw.nvidia.registry.DetectPrimaryVga: 0
hw.nvidia.cards.0.model: GeForce4 Ti 4200
hw.nvidia.cards.0.irq: 19
hw.nvidia.cards.0.vbios: 04.25.00.30.00
hw.nvidia.cards.0.type: AGP

Snippet of /etc/X11/xorg.conf
Code:

Section "Module"
    Load          "dbe"
    Load          "extmod"
    Load          "glx"
    Load          "record"
    Load          "xtrap"
    Load          "freetype"
    Load          "type1"
EndSection

Section "Device"
    Option "NvAGP" "1"
    Identifier    "Card0"
    Driver        "nvidia"
    VendorName    "nVidia Corporation"
    BoardName      "NV25 [GeForce4 Ti 4200]"
EndSection

glxinfo -display :0.0
Code:

name of display: :0.0
Error: couldn't find RGB GLX visual

  visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21  8 pc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x22  8 gs  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x23  8 sc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x24  8 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x25  8 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
0x26  8 sg  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None

It would mean A LOT to me if someone could help me in some way or point me at the right direction.

Thanks in advance!

Edit: It's solved now, I have no clue how or why... but it is. O_o Thanks anyway! :)

zander 03-27-06 06:08 AM

Re: FBSD 6.1-PRERELEASE 1.0-8178 results in no GLX
 
Chances are X was running with a default depth of 8; using DefaultDepth to set it to 24 would have helped in this case. Future NVIDIA non-legacy Linux graphics drivers will default to depth 24.


All times are GMT -5. The time now is 08:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.