nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fonts does not show in Cedega (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=69002)

arokh 04-23-06 08:32 PM

Fonts does not show in Cedega
 
1 Attachment(s)
Like the subject says, fonts are not visible in Windows applications run by Cedega. Same thing with Wine.

The problem does not appear with the "nv" driver. Anybody having the same issue?

Screenshot of the problem:
http://chaos.troll.no/~trondare/Scre...stryEditor.png

Distribution is Fedora Core 5.

Thunderbird 04-24-06 03:27 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Try to disable RenderAccel by adding the line: Option "RenderAccel" "0" to your X config file.

arokh 04-24-06 04:18 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Quote:

Originally Posted by Thunderbird
Try to disable RenderAccel by adding the line: Option "RenderAccel" "0" to your X config file.

Actually, I already tried that ;) Makes sense, since Render is now accelerated by default, and the only setting that seems like it could cause this. But, it doesn't seem to be it.

Could somebody with FC5 post here if they have this problem or not? Installing wine is just a 'yum install wine' away, then you can run regedit from applications -> system tools.

arokh 04-25-06 05:06 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Bump!

gbil 04-25-06 05:21 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
I don't have this problem with FC5, RenderAccel set to 1 BUT I have compiled wine myself so it could also be a problem with the wine fc5 rpms .

arokh 04-25-06 07:25 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Quote:

Originally Posted by gbil
I don't have this problem with FC5, RenderAccel set to 1 BUT I have compiled wine myself so it could also be a problem with the wine fc5 rpms .

Hm, good point. Could be a problem with Transgaming's compile options as well. How did you configure Wine?

Thunderbird 04-25-06 07:46 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Wine and Cedega are completely different beasts these days. Wine's font rendering code which uses Xrender aswell is completely different from the old code which is still in Cedega. So comparing wine and cedega is comparing apples with oranges.

arokh 04-25-06 07:52 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
The same problem occurs with both, so I'd say it still has some common code.

gbil 04-25-06 11:37 AM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
I just did a normal configure - make after applying patches from here:
http://appdb.winehq.org/appview.php?...TestingId=2493

but these were just for WoW to work correctly so I don't think that has anything to do with this issue.

AaronP 04-25-06 01:43 PM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Which version of X are you using? If it's newer than X.org 7.0, then fonts are not expected to work due to an ABI change in the server.

arokh 04-25-06 04:13 PM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
Quote:

Originally Posted by AaronP
Which version of X are you using? If it's newer than X.org 7.0, then fonts are not expected to work due to an ABI change in the server.

Aaaah!!

xorg-x11-server-Xorg-1.0.99.1-2

I upgraded for no reason a while back, didn't pay no more thought to it... Will try a downgrade now, suspect that it very well might be the problem ;)

Thanks AaronP!

arokh 04-25-06 05:08 PM

Re: Fonts does not show in Cedega
 
That was it! This issue is officially resolved :D


All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.