nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Apparently installation without a problem but X server doen't start (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=69106)

JanBrosius 04-25-06 02:36 PM

Apparently installation without a problem but X server doen't start
 
1 Attachment(s)
Hello,

I am using Fedora Core 5, 64 bit.
I installed NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-8756-pkg2.run as follows:
logging in as su - in terminal.
Then init 3.
then as root: sh NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-8756-pkg2.run
Everything seems to go okay.

However when starting X server with startx I get the following error messages:
(EE) failed to load module "glx" (a required submodule could not be loaded, 0)
(EE) failed to load module "nvidia" (module does not exist,0)
(EE) no drivers available.

I have found drivers in /usr/X11R6/lib64/modules/drivers , the files: nvidia_drv.o and nvidia_drv.so

Perhaps these files must be in /usr/lib64/xorg/modules/drivers. I don't know. If so, what do I have to do?


In attachment the file /var/log/nvidia-installer.log

ant 04-27-06 03:39 AM

Re: Apparently installation without a problem but X server doen't start
 
See http://www.nvnews.net/vbulletin/show...ed+load+module ... This helped me. I was missing development stuff.

For some reason, an earlier upgrade failed. I tried to fix it and made it worse (got your module errors) after I did an apt-get distupgrade.

Reading package lists...
Building dependency tree...
Correcting dependencies... Done
The following packages will be REMOVED:
amule amule-utils kcontrol kde-core kdebase kdesktop konq-plugins konqueror
kpovmodeler kscreensaver libgle3 libglew1 libwxgtk2.6-0 libxine1 rss-glx vlc
vlc-plugin-alsa wxvlc xine-ui xscreensaver-gl
The following NEW packages will be installed:
libfontenc-dev libgl1-mesa-glx libx11-data libxau-dev libxdmcp-dev
libxfont-dev libxmu-headers mesa-common-dev x11proto-core-dev
x11proto-fixes-dev x11proto-fonts-dev x11proto-input-dev x11proto-kb-dev
x11proto-randr-dev x11proto-render-dev x11proto-video-dev x11proto-xext-dev
x11proto-xinerama-dev xbitmaps xcursor-themes xtrans-dev xutils-dev
The following packages will be upgraded:
libdmx1 libice-dev libice6 libsm-dev libsm6 libx11-6 libx11-dev
libxcursor-dev libxcursor1 libxdmcp6 libxext-dev libxext6 libxfixes-dev
libxfixes3 libxft-dev libxft2 libxi-dev libxi6 libxinerama-dev libxinerama1
libxkbfile-dev libxkbfile1 libxklavier10 libxmu-dev libxmu6 libxpm-dev
libxpm4 libxrandr-dev libxrandr2 libxrender-dev libxrender1 libxt-dev libxt6
libxv-dev libxv1 render-dev x-dev x11-common xbase-clients xlibmesa-gl
xlibs-data xlibs-static-dev xserver-xorg xutils
44 upgraded, 22 newly installed, 20 to remove and 0 not upgraded.
47 not fully installed or removed.
Need to get 6496kB of archives.
After unpacking 118MB disk space will be freed.
Do you want to continue [Y/n]?


Then, I noticed stuff missing, so I reinstalled them. Then, I noticed missing Xorg development stuff missing (xorg-dev) which I think nvidia installer needed!

I hope this helps. :)

JanBrosius 04-27-06 06:55 AM

Re: Apparently installation without a problem but X server doen't start
 
Thanks,

the stuff that was missing with me was the package pkgconfig.

So in order to install the nvidia-installer on Fedora Core 64 bit,one has to read the message

"HOWTO: Installing the nvidia X driver in Fedora Core 5"

(which I did) but then one has to be sure that the packages

xorg-x11-server-sdk
pkgconfig

are installed . In my case pkgconfig was not installed. Perhaps this information can be written in the "HOWTO"- message mentioned above.

Thanks for the advice
Jan :)


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.