nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   RH 8.0, K: 2.4.18 19.8.0 Segmentation Fault (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=7019)

TenBaseT 02-01-03 05:46 PM

RH 8.0, K: 2.4.18 19.8.0 Segmentation Fault
 
Im new in using RH 8.0 and Ti 4800SE (no graphics on SuSE 8.1).

I tested 4191 driver as rpm binary (athlon) also as self rebuilded rpm (target i386, i586; i686; athlon) after installation (and before restarting xserver) i'm testing with command glxinfo Each version is crashing with segmentation fault.

I have debugged this command by ddd and this is the result:
Code:

(gdb) run
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
[New Thread 8192 (LWP 2372)]
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
(no debugging symbols found)...Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>
name of display: :0.0

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 8192 (LWP 2372)]
0x400c2554 in __nvsym17122 () from /usr/lib/libGL.so.1
(gdb) graph display `x /ob (gdb) run (no debugging symbols found)...
Hardware watchpoint 1: {<text variable, no debug info>} 0x8049d40 <main>`
(gdb) Quit
(gdb)

If I start's X-Sever with this driver, its crashed also (clicks and flashed three or four times and quits)

How can I solve the problems?

Hans

bwkaz 02-01-03 07:59 PM

Any problems you see before restarting X are not going to be relevant. You need the nvidia drivers in use (both the kernel module and the X drivers) to be able to do anything; so any use prior to reloading X is going to not be using current info.

What you should be doing is rebuilding the NVIDIA_kernel package in X (if you really have to use X at all), editing your XF86Config file in advance, then installing the NVIDIA_kernel in text mode. Exit all the way out of X -- don't even let xdm/gdm/kdm/whatever be running. If they are, then do an init 3 as root in a shell to shut them all down.

Then install the NVIDIA_kernel RPM, followed by the NVIDIA_GLX one. Then make the changes to XF86Config (if you didn't before), and do a startx to test. If that fails, copy your /var/log/XFree86.0.log to somewhere else (like your home directory), undo the changes (here you'd have to use a text-mode editor) or just use Lynx, and attach that log file here.

TenBaseT 02-02-03 09:22 AM

Thats teh way ....

THX
Hans

bwkaz 02-02-03 11:28 AM

It worked then? Cool.


All times are GMT -5. The time now is 05:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.