nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   How do I use the TV-out? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=7338)

Zoist 02-09-03 07:39 AM

How do I use the TV-out?
 
Hello.

First of all thanks for the info some of you guys wrote on how to install nvidia on Red Hat 8 :-)

In Windows I was able to select the tv-out in the nvidia properties. How am I able to do that in Linux?

Thanks!

BÝB 02-09-03 07:56 AM

Check out the README (http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-4191/README) If I remember correctly, there is a section about TV-OUT..

meth 02-09-03 08:58 AM

I have 2 xf86configs, one for svideo one for normal operations.. here are the sections for my svideo [working].

Best way is to start a new x with this config startx :1 xf86svideo or something, i cant remember.


# SVIDEO
Section "Monitor"
Identifier "TV1"
HorizSync 30-50
VertRefresh 60
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
EndSection

Section "Device"
Identifier "NVIDIA GeForce 4 (generic)"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA GeForce 4 (generic)"
BoardName "NVIDIA GeForce 4 (generic)"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
EndSection

Section "Screen"
Monitor "TV1"
Identifier "Screen0"
Device "NVIDIA GeForce 4 (generic)"
DefaultDepth 24

Subsection "Display"
Depth 24
Modes "800x600" "640x480"
EndSubsection

EndSection

Zoist 02-09-03 09:25 AM

Thanks for the replies. Here is my config file. The TV flickers 3-4 times and doesn't come on. What am I missing in the Config file?
Also will running TV-out all the time slow down the video?

Code:

# File generated by anaconda.
#

Section "ServerLayout"
        #
        Identifier    "Anaconda Configured"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
# The location of the RGB database.  Note, this is the name of the
# file minus the extension (like ".txt" or ".db").  There is normally
# no need to change the default.
# Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together)
# By default, Red Hat 6.0 and later now use a font server independent of
# the X server to render fonts.
        RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
        FontPath    "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
        Load  "dbe"
        Load  "extmod"
        Load  "fbdevhw"
#        Load  "dri"
        Load  "glx"
        Load  "record"
        Load  "freetype"
        Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
#        Option        "AutoRepeat"        "500 5"
# when using XQUEUE, comment out the above line, and uncomment the
# following line
#        Option        "Protocol"        "Xqueue"
# Specify which keyboard LEDs can be user-controlled (eg, with xset(1))
#        Option        "Xleds"                "1 2 3"
# To disable the XKEYBOARD extension, uncomment XkbDisable.
#        Option        "XkbDisable"
# To customise the XKB settings to suit your keyboard, modify the
# lines below (which are the defaults).  For example, for a non-U.S.
# keyboard, you will probably want to use:
#        Option        "XkbModel"        "pc102"
# If you have a US Microsoft Natural keyboard, you can use:
#        Option        "XkbModel"        "microsoft"
#
# Then to change the language, change the Layout setting.
# For example, a german layout can be obtained with:
#        Option        "XkbLayout"        "de"
# or:
#        Option        "XkbLayout"        "de"
#        Option        "XkbVariant"        "nodeadkeys"
#
# If you'd like to switch the positions of your capslock and
# control keys, use:
#        Option        "XkbOptions"        "ctrl:swapcaps"
        #Option        "XkbOptions"        ""
        Identifier  "Keyboard0"
        Driver      "keyboard"
        Option            "XkbRules" "xfree86"
        Option            "XkbModel" "pc105"
        Option            "XkbLayout" "us"        #Option        "XkbVariant"        ""
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Mouse0"
        Driver      "mouse"
        Option            "Protocol" "IMPS/2"
        Option            "Device" "/dev/input/mice"
        Option            "ZAxisMapping" "4 5"
        Option            "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier  "Monitor0"
        VendorName  "Monitor Vendor"
        ModelName    "Hyundai HL-5854B"
        HorizSync    30.0 - 54.0
        VertRefresh  50.0 - 130.0
        Option            "dpms"
EndSection

Section "Device"
        # no known options
        #BusID
        Identifier  "Device0"
        Screen            0
        Driver      "nvidia"
        VendorName  "NVIDIA GeForce 4"
        BoardName  "NVIDIA GeForce 4 MX 420"
        VideoRam    65536
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device    "Device0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth    16
        SubSection "Display"
                Depth    16
                Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
EndSection

# SVIDEO
Section "Monitor"
Identifier "TV1"
#HorizSync 30-50
#VertRefresh 60
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
EndSection

Section "Device"
Identifier "NVIDIA GeForce 4"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA GeForce 4"
BoardName "NVIDIA GeForce 4 MX 420"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
EndSection

Section "Screen"
Monitor "TV1"
Identifier "NVIDIA Geforce 4"
Device "NVIDIA GeForce 4"
DefaultDepth 16

Subsection "Display"
Depth 16
Modes "800x600"
EndSubsection

EndSection

#Section "DRI"
#        Mode        0666
#EndSection


meth 02-09-03 10:42 AM

you need to take all the sections out that i pasted first...

in your normal config its going to have section Moniter, you replace that with the one i pasted. make sure to BACKUP your orginal config or you will have to re-do it.. can be annoying.

there was also an application that did this but it never worked for me and i have lost the link.. you can easliy start a new x session with the config.. but for me if i restart x my inet dies so i havent messed with it much.

i will wright a little script for it later.

Zoist 02-09-03 11:47 AM

I got it working well now. Thanks. Here is my final config:

Code:

Section "Monitor"
        Identifier  "Monitor0"
        VendorName  "Hyundai"
        ModelName    "HL-5854B"
        HorizSync    30.0 - 54.0
        VertRefresh  50.0 - 130.0
        Option            "dpms"
        EndSection

Section "Device"
        # no known options
        #BusID
        Identifier  "Device0"
#        Screen            0
        Driver      "nvidia"
        VendorName  "NVIDIA"
        BoardName  "NVIDIA GeForce 4 MX 420"
        VideoRam    65536
        Option "TwinView" "1"
        Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
        Option "TVStandard" "PAL-B"
        Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
        Option "TwinViewOrientation" "Clone"
        Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
        Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
        Option "MetaModes" "1024x768, 800x600"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device    "Device0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth    16
SubSection "Display"
                Depth    16
                Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
EndSection



All times are GMT -5. The time now is 11:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.