nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   X Server Problem (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=78656)

garrettgjb 10-21-06 03:10 PM

X Server Problem
 
1 Attachment(s)
First off I'm running on a evga 7600gt. In fedora its called nVidia Corporation Unknown device 0391. When I make the changes to the xorg config file, I restart and then it gives me an error and asks if I want to go back to default everytime. I've been trying this for a long time and I just reinstalled fedora last night. Did software update aswell. I really need to install the nvidia drivers. Thanks.

I attached the x org file because I dont think the nvidia log file would be needed because its not even installed yet.

garrettgjb 10-21-06 08:30 PM

Re: X Server Problem
 
Btw... I tried simply changing the config file from nv or vega or vesa to nvidia and it gets the same error. This sucks. :(

garrettgjb 10-22-06 11:36 AM

Re: X Server Problem
 
Is this an anomaly or something? I thought it would be a fairly common problem.

Im about to try this now.


#apt-get remove xserver-xorg-* xorg*

to unistall x server, then re-install it

#apt-get install xserver-xorg* xorg*

garrettgjb 10-26-06 06:21 PM

Re: X Server Problem
 
I guess it just sucks to be me then... Time to try suse.

TPG 10-26-06 07:33 PM

Re: X Server Problem
 
If you are reinstalling whole distribuiton, also X and you think it will "fix" by itslef then please go back to windows.

piotrq__ 10-26-06 08:22 PM

Re: X Server Problem
 
Damn... Now that was a hell of an advice TPG... And a good way to bump your posts' counter up too... It's the second time you've put such a useful post (second that I noticed) and that's really useful indeed man!

@garrettgjb Don't give up on the distro just because of a failed driver installation. Try to give us some more details about your system so we can have some more info...
Tell us how are you trying to install these drivers, are you using the official package, or a package from yum's repos, what version is it, etc...

garrettgjb 10-26-06 08:54 PM

Re: X Server Problem
 
Quote:

Originally Posted by piotrq__
Damn... Now that was a hell of an advice TPG... And a good way to bump your posts' counter up too... It's the second time you've put such a useful post (second that I noticed) and that's really useful indeed man!

@garrettgjb Don't give up on the distro just because of a failed driver installation. Try to give us some more details about your system so we can have some more info...
Tell us how are you trying to install these drivers, are you using the official package, or a package from yum's repos, what version is it, etc...

Thanks, I need open gl to use a 3d program. I'm thinking that the problem was caused by my video card. It's an eVga 7600gt. Fedora recognized it as Unknown Nvidia 0391. Btw...Ill hopefully post a more detailed description of whats going wrong on the weekend.

TPG: When did I say that I thought it would just automatically work? I spent 3 or 4 days installing programs and packages trying to get the X server to not crash. Why even post when your not going to help me at all?

TPG 10-26-06 09:10 PM

Re: X Server Problem
 
First of all - have you installed nvidia drivers?

If yes then post nvidia-bug-report log.

If you want some help provide some important information, without this it would be really hard.

garrettgjb 10-26-06 10:35 PM

Re: X Server Problem
 
Suse automaticly installed the drivers for me!!! I really love the look of this distro aswell. This is my new favorite. While installing it asked if I wanted to instal the nvidia drivers and after the installation proccess, its already at 1280 by 1024 with x server and nvidia drivers all set to go. Screw windows at this point.

dhull 10-26-06 11:31 PM

Re: X Server Problem
 
Did you get the card working? Is X stable?

I have the same card and X keeps locking up.

garrettgjb 10-27-06 04:31 PM

Re: X Server Problem
 
Using suse seems to be working fine. Hasn't crashed or anything. I have a keyboard problem where my keyboard types the same letters a lot. Like say typing "hello" it will come out "hhhhhheeeelllllllloooooo" sometimes. Need to find the appropriate forum for that problem.

netllama 10-27-06 04:36 PM

Re: X Server Problem
 
That's a kernel/SBIOS bug.


All times are GMT -5. The time now is 02:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.