nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Legacy Graphics Cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=37)
-   -   TNT2 Ubutu 6.10: No 3d (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=79513)

jbtito 11-04-06 01:24 PM

TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Hi all

I have this problem... installed nvidia legacy thru synaptic on ubuntu 6.10 (grafic card ELSA ERAZOR III/ Riva TNT2)... changed xorg.conf from nv to nvidia.... it boots up with the nvidia logo.... but... no 3d... and when i say no 3d i mean absolutely no 3d.... everithing else is ok...

My glxinfo output is:


name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x23 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x24 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x25 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x26 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x27 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x28 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x29 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2a 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2b 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2c 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2d 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2e 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2f 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x30 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x80 32 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Segmentation fault (core dumped)

my lsmod is:

Module Size Used by
nls_utf8 2304 1
nls_cp437 6016 1
vfat 13440 1
fat 54556 1 vfat
binfmt_misc 11784 1
nfsd 231844 13
exportfs 6016 1 nfsd
lockd 65800 2 nfsd
sunrpc 160188 8 nfsd,lockd
cpufreq_userspace 4372 0
cpufreq_stats 5892 0
freq_table 4996 1 cpufreq_stats
cpufreq_powersave 2048 0
cpufreq_ondemand 6944 0
cpufreq_conservative 7200 0
video 16644 0
tc1100_wmi 7428 0
sbs 15776 0
sony_acpi 5516 0
pcc_acpi 13184 0
i2c_ec 5376 1 sbs
hotkey 10660 0
dev_acpi 11140 0
button 7056 0
battery 10756 0
container 4736 0
ac 5892 0
asus_acpi 16792 0
sg 35356 0
sd_mod 21648 2
ipv6 257632 16
af_packet 21768 2
dm_mod 60088 4
md_mod 78740 0
lp 11972 0
tsdev 8256 0
nvidia 3931148 8
usbhid 42464 0
snd_via82xx 28696 4
gameport 15368 1 snd_via82xx
snd_ac97_codec 96672 1 snd_via82xx
snd_ac97_bus 2432 1 snd_ac97_codec
snd_mpu401_uart 8704 1 snd_via82xx
snd_pcm_oss 46080 0
snd_pcm 80520 4 snd_via82xx,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_page_alloc 10504 2 snd_via82xx,snd_pcm
snd_mixer_oss 18560 2 snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 4100 0
snd_seq_oss 34304 0
snd_seq_midi 9088 0
snd_rawmidi 25600 2 snd_mpu401_uart,snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 7808 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq 53360 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_mid i_event
snd_timer 23172 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 8972 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi ,snd_seq
via_rhine 23940 0
mii 6016 1 via_rhine
snd 55428 16 snd_via82xx,snd_ac97_codec,snd_mpu401_uart,snd_pcm _oss,snd_pcm,snd_mixer_oss,snd_seq_oss,snd_rawmidi ,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 9952 2 snd
shpchp 40856 0
pci_hotplug 31284 1 shpchp
evdev 10496 1
usb_storage 73408 1
scsi_mod 141320 3 sg,sd_mod,usb_storage
libusual 15632 1 usb_storage
psmouse 40072 0
serio_raw 7300 0
floppy 60676 0
pcspkr 3072 0
via_agp 10368 1
agpgart 33456 2 nvidia,via_agp
parport_pc 36132 1
parport 37320 2 lp,parport_pc
i2c_viapro 8980 0
i2c_core 22288 2 i2c_ec,i2c_viapro
rtc 12596 0
ext3 138632 2
jbd 55700 1 ext3
ehci_hcd 32520 0
uhci_hcd 23176 0
usbcore 130304 6 usbhid,usb_storage,libusual,ehci_hcd,uhci_hcd
ide_generic 1536 0
ide_cd 32416 0
cdrom 37792 1 ide_cd
ide_disk 17664 4
via82cxxx 9604 0 [permanent]
generic 4868 0
thermal 14600 0
processor 26028 1 thermal
fan 5124 0
fbcon 40480 0
tileblit 2944 1 fbcon
font 8448 1 fbcon
bitblit 6272 1 fbcon
softcursor 2432 1 bitblit
vesafb 8348 0
capability 5000 0
commoncap 7808 1 capability

The nvidiafb does not load and the vesafb does - has this anything to do with the problem and if how do i fix it?

Please help cause i am gettin desperate :D

Thx...

JB

rr974 11-05-06 04:48 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Hello

I have exactly the same problem. My Card is a
Code:

rafael@ubuntu:~$ lspci|grep nVidia
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV5 [RIVA TNT2/TNT2 Pro] (rev 15)

Does anyone know a solution for this?

Could it be better if I install the nvidia-driver by myself (manually) without the ubuntu-package?

I hope there is a solution, i want an edgy with 3D-graphics.

bye


EDIT: Oh I found this Thread: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=79524. I should have posted there.

jbtito 11-05-06 05:03 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Hi..

I have to say that i fixed the problem with the help of the guys here and on the ubuntu forums...

Well... the first thing you have to do is to have the right drivers installed:

nvidia-glx-legacy
nvidia-kernel-common
linux-restricted-modules (your kernel version)
nvidia-settings
nvidia-xconfig

After installation run sudo nvidia-xconfig

then you have to sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

and add

Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSection

also just check that the driver is not "nv" but "nvidia"

That should do it....

Please report if it worked

Cheers

JB

rr974 11-06-06 01:36 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Hello

After I had wrote my reply, i saw the other Thread in the Linux-area. There I found the solution.

I've installed only the packages nvidia-glx-legacy, nvidia-kernel-common, linux-restricted-modules (your kernel version). Then I made sudo nvidia-glx-config but it said, i had the wrong kernel. So I installed the build-essential package and it worked and said i have to change the Driver from nv to nvidia in the xorg.conf. After that i had exactly the same problme like you. Then I put the Section Extension in the xorg.conf like you describe it and now it works. (nana2) I haven't installed nvidia-settings, nvidia-xconfig.

You said your 3D-graphic is slow and uses to much CPU. glxgears -printfps shows me 620FPS and the CPU-usage is 100%. With dapper I had 650FPS and also 100% CPU-usage. So there isn't a great difference.

jbtito 11-06-06 02:07 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Well.. it works fine now... after reboot..

my frames output at max...

964 frames in 5.0 seconds = 192.691 FPS

Well.. have to buy a new card :D

Thx to all...

Cheers

JB

rr974 11-06-06 04:39 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
But my card is an TNT2 like yours. Why do you have only 192FPS?

jbtito 11-06-06 05:40 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Dont really know.

I have an ELSA ERAZOR III (riva tnt2 32 MB)... is yours the same?

And i am running on 1280x1024 at 75 hz...

At 1024x768 it is:

1791 frames in 5.0 seconds = 358.119 FPS

At 800x600 it is:

5325 frames in 5.0 seconds = 1064.809 FPS

well...

What r your specs?

rr974 11-07-06 01:10 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
I don't know the producer but ist a TNT2 pro with 32MB. lspci says "0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV5 [RIVA TNT2/TNT2 Pro] (rev 15)"

I am runnig on 1024x768 at 60Hz.


I have still a problem with my system. I don't now if it is cause of the graphiccard. My Graphic stagnates here and there. About each second the Graphic stagnates for a short time (~1/4 sec). It is not only if I have started a aplication which uses a great 3D-card. If I move my mouse fast a while it stagnates in between. Or if y move my cursor on the panel and back a few times. Do have this problem too?

jbtito 11-09-06 06:06 PM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Maybe thisone helps...

at the end of the thread :D

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=292467

cheers

rr974 11-11-06 11:56 AM

Re: TNT2 Ubutu 6.10: No 3d
 
Do you mean this "sudo nvidia-xconfig --no-render-accel" ?

I will try it, maybe it helps. Otherwise i will downgrade to Dapper.

My Edgy freezes wenn i plug in a USB-Device and the mouse stagnates. That's to much. That's not stable in my opinion.


All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.