nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Installed 9629 and AGP Disabled on Reboot (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=80700)

mnm 11-18-06 05:21 PM

Installed 9629 and AGP Disabled on Reboot
 
1 Attachment(s)
Hi

I am running a machine that tracks Debian Unstable and was previously using the packaged version of the nvidia driver. In order to attempt to get a custom 1080i mode working (I have the usual problem of a 30Hz refresh reported as 120Hz hence interlaced modes tend to be difficult to get working if not impossible on my screen) I uninstalled the packaged driver and installed the 9629 driver using the nvidia installer. This works fine until I reboot at which point Xorg fails to start.

I have attached bug reports generated when X is working (i.e. restarting X without reboot after installing the driver) and when X is not working (i.e. after a reboot). X appears (from the logs) to start normally in each case. The working bug report is the .SUCCESS.log file and the failed one is the .FAILED.log one.

The only difference I have noticed is the AGP is disabled after a reboot yet both modules (nvidia-agp and agpgart) are present in both situations.

I'm a bit stuck as to where to go next with this one. Any ideas would be much appreciated, I don't really want to slot in a call to the driver installer on startup ;)

For completeness I followed this process to install the driver

Code:

# get the tools that build stuff
apt-get install linux-headers-`uname -r` build-essential gcc xserver-xorg-dev pkg-config
# remove the packaged nvidia tools
apt-get --purge remove nvidia-glx nvidia-settings nvidia-glx-legacy

/etc/init.d/gdm stop

# run the installer
cd ~/downloads/system
sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-9629-pkg1.run -n -s --x-prefix=/usr/lib/xorg/ --kernel-source-path=/usr/src/linux-headers-`uname -r`

# start gdm
/etc/init.d/gdm start

Cheers
Matt

whig 11-18-06 06:38 PM

Re: Installed 9629 and AGP Disabled on Reboot
 
Your bug reports are borked. My guess is that the nvidia kernel module isn't being loaded at boot: verify the module is loaded and modprobe it if not.

mnm 11-19-06 01:55 AM

Re: Installed 9629 and AGP Disabled on Reboot
 
1 Attachment(s)
bug reports reattached

I've checked module loading, in each case nvidia & nvidia_agp & agpgart are loaded apparently normally.

Cheers
Matt

mnm 11-20-06 03:51 PM

Re: Installed 9629 and AGP Disabled on Reboot
 
Hi

I have now resolved this issue, it looks like a purge remove of nvidia-glx did not clean up completely leaving nvidia-glx in /etc/init.d which was deleting the TLS symlinks on 1st reboot after install. I manually moved nvidia-glx out of the way and rebooted and all is well again.

Cheers
Matt


All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.