nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   xrandr not working after suspend resume cycle (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=81418)

martinjreed 11-30-06 05:49 AM

xrandr not working after suspend resume cycle
 
Hi,

I have a problem with Xranr after a suspend to RAM. It works as many times as I like after a clean start of X but after suspend to RAM it silently ignores any mode switch request. I frequently change between

twinview (with external CRT) <-> single laptop screen <-> clone (for presentations)

a number of times a day so getting this working would be really nice.

It used to work flawlessly on Xorg 6.8 (I think) and an older version of the nvidia driver (7000 series I think). I am not sure which upgrade (Xorg or nvidia driver) stopped it working. The main problem is I am not sure if it is an Xorg problem or an nvidia driver problem so I do not even know where to start asking/looking but am trying here first!

Set up is:

Dell Latitude D820, nVidia Corporation Quadro NVS 110M GeForce Go 7300

Linux 2.6.18 (gentoo suspend2 patches), SMP and PREEMPT enabled, (nv driver and AGP disabled)
Xorg 7.1
nvidia-drivers 1.0.9629
ACPI enabled

nvidia relevant part of Xorg.conf
Code:

Section "Device"
        Identifier  "Card0twinview"
        Driver      "nvidia"
        VendorName  "nVidia Corporation"
        BoardName  "Unknown Board"
        BusID      "PCI:1:0:0"
        Option            "NvAgp"        "1"
        Option            "TwinView" "true"
        Option      "TwinViewOrientation" "CRT-0 LeftOf DFP-0"
        Option            "ConnectedMonitor" "DFP-0, CRT-0"
    Option "SecondMonitorHorizSync"  "50-90"
    Option "SecondMonitorVertRefresh" "59-75"

        Option      "FlatPanelProperties" "Scaling=aspect-scaled"
        Option "MetaModes" "CRT-0: 1024x768 +0+0, DFP-0: 1024x768 +0+0 ; CRT-0: 1280x1024 +0+0, DFP-0: 1680x1050 +1280+0; CRT-0: NULL, DFP-0: 1680x1050 +0+0"
        Option "RenderAccel" "on"
        Option "DPI" "129 x 120"
        Option "ConstantDPI" "false"
        Screen 0
EndSection

I first noticed this problem on another older Dell Inspiron machine after an Xorg/nvidia upgrade

walex0325 12-15-06 11:27 AM

Re: xrandr not working after suspend resume cycle
 
Have you tried using the nvidia-settings utility to disable/enable your different TwinView configurations? Dynamic Twinview control seems to work well. I too have the same problems with xrandr after resuming (using suspend2). Unfortunately, I also have problems suspending after enabling or disabling displays in nvidia-settings. Just wondering if you saw the same issue.

walex0325 03-12-07 11:07 AM

Re: xrandr not working after suspend resume cycle
 
This has been patched. Available at

https://bugs.freedesktop.org/attachm...86&action=edit


All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.