nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=81863)

kaeptn 12-07-06 06:05 AM

1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem
 
Dear all,

today I upgraded from 1.0.8776 to 1.0-9631. I had enabled X-Composite option and with the 8776 driver I could use GLX together with the X-composite extension on my TwinView x.org 6.9.0.
With the 9631 driver I can't use GLX anymore when X-composite is enabled, if I start glxgears I get 0.2 fps returned by glxgears but can't see any output.
If I disable the X-composite extension GLX is working fine like before.

Nothing noticeable in the logs, at least I couldn't find any difference to the 1.0.8776 logs, so I avoid posting it here.

System is RELENG_6, card is GeForce 7300 GS, xorg.conf appended

Btw. Why are these drivers supposed to rely on compat5? If I simply link /lib/libm.so.4 to /lib/libm.so.3 everything is working fine. Not relevant to this problem because I went the proposed way and compiled compat5 options into the kernel and installed compat5 to make sure it's not my setup which causes the problem.

Thanks a lot,

-Harry

Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"

# FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
# FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/bitstream-vera/"
FontPath "/usr/local/share/ghostscript/fonts/"
FontPath "/usr/local/share/fonts/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/agfa/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/brother/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/vista"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/windows"
EndSection

Section "Module"

# Load "speedo"
# Load "record"
# Load "xtrap"
Load "bitmap" #Like NVIDIA-Readme advises
Load "extmod"
Load "dbe"
Load "type1"
Load "glx"
Load "freetype"
# Load "dri" #no DRI for NVIDIA
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "keyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc102"
Option "XkbLayout" "de"
Option "XkbVariant" "nodeadkeys"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "Auto"
Option "Device" "/dev/sysmouse"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "LG"
ModelName "L1710"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "GBT GeForce 7300 GS"
Driver "nvidia"
VendorName "nVidia Corporation"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "GBT GeForce 7300 GS"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "NvAGP" "3" #Attempt FreeBSD-AGP="2" before NVIDIA-AGP="1"
Option "TwinView"
Option "NoLogo" "0"
Option "UseEdidFreqs" "true"
Option "HorizSync" "CRT-0: 40-70; DFP-0: 40-70"
Option "VertRefresh" "CRT-0: 60; DFP-0: 60"
Option "TwinViewOrientation" "CRT-0 RightOf DFP-0"
Option "MetaModes" "1280x1024,1280x1024"
Option "UseDisplayDevice" "DFP-0, CRT-0"
Option "CursorShadow" "true" #NON-STANDARD
Option "CursorShadowAlpha" "80" #NON-STANDARD
Option "CursorShadowXOffset" "4"
Option "CursorShadowYOffset" "2"
Option "RenderAccel" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "DamageEvents" "true"
Option "DisableGLXRootClipping" "true"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1280x1024"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
# Option "Composite" "Enable"
Option "RENDER" "Enable"
EndSection

norbot 02-28-07 09:02 PM

Re: 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem
 
Did you ever find a solution to this? I am experiencing the exact same problem using

* the 1.0.9746_1 driver with Modular X 7.2 on a 7600GS card, and
* the 1.0.9746_1 driver with X 6.9 and an on-board 6500

Has anybody been able to get composite to work with GLX?

Cheers.

frase 04-18-07 07:27 AM

Re: 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem
 
same problem here - and same solution (which isn't exactly desirable)

7600GT, RELENG_6 with X.Org 7.2, nvidia driver 1.0.9746_1

does anybody know of a workaround?

t

norbot 10-13-07 02:04 PM

Re: 1.0-9631 Composite (6.9.0) and GLX problem
 
After updating to Xorg 7.3, FBSD stable 6.2, and Nvidia drivers 100.14.19, composite+GL now works for me. I also applied the mutex patch discussed in another thread.

OpenGL applications, in general, appear to work a lot better now. Even without composite enabled, I used to get "stuttering" in the GL application when another application updated a window. This doesn't seem to happen anymore -- or at least it is significantly less frequent.

Thanks!


All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.