nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Second Monitor Fails in Dualhead Setup (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=82116)

south 12-10-06 03:32 PM

Second Monitor Fails in Dualhead Setup
 
1 Attachment(s)
Hi there,
i use debian etch, xfree86 7.1, nvidia GeForce FX 5950 Ultra
i had a dual screen setup running til i made the update to nvidia-glx and nvidia-kernel version 1.0.8776-3
since then my second monitor (connected to the dvi-output) displays some wierd colors, its noticeable that it's the same as on the first monitor (which is connected to the analog output)
usually when i had troubles with my dualview config the were at least two identical displays...
thy for any tip
south

seekerzx12 12-10-06 04:16 PM

Re: Second Monitor Fails in Dualhead Setup
 
Hi !
First of all you have to change the nv driver to the nvidia driver ...
Quote:

Section "Device"

Identifier "NVIDIA Corporation NV38 [GeForce FX 5950 Ultra]"
Driver "nvidia"
...
....
.....

the second thing is that you should sort your xorg.conf ... it looks kind of wrong/ugly ...

Quote:

Section "Device"

Identifier "NVIDIA Corporation NV38 [GeForce FX 5950 Ultra]"
Driver "nvidia"
# Option "NvAgp" "1"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "NoPowerConnectorCheck"
EndSection

Section "Screen"

Identifier "Default Screen"
Device "NVIDIA Corporation NV38 [GeForce FX 5950 Ultra]"
Monitor "PHILIPS 109P"
DefaultDepth 24
Option "NoLogo" "true"
Option "RenderAccel" "1"
Option "TwinView" "true"
Option "TwinViewOrientation" "RightOf"
Option "SecondMonitorHorizSync" "31.5 - 110.0"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "31.5-110.0"
Option "MetaModes" "1600x1200, 1600x1200; 1280x1024, 1280x1024;
SubSection "Display"

Depth 1
Modes "1792x1344" "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
...
....
.....
......
But changing the driver to "nvidia" should actually solve the problem...

Greetings

Björn

seekerzx12 12-12-06 09:15 AM

Re: Second Monitor Fails in Dualhead Setup
 
Any news ? Did it work ?

south 06-30-07 01:42 PM

Re: Second Monitor Fails in Dualhead Setup
 
did work, but now i have a problem with the kernel module
i've updated to X 7.2-5
the "nvidia" kernel module is loaded but
Code:

startx
reports: nvidia module not found, no screen available
??
i've checkes with
Code:

#lsmod | grep nvidia
nvidia              4550548  0
i2c_core              20096  2 nvidia,i2c_viapro
agpgart                30216  2 nvidia,via_agp

...? any suggestions
thanks

@seekerzx12: wrong/ugly? created this witht the #nvidia-xconfig command, so how does a correct/clean xorg.config look like? thx


All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.