nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=83335)

budurahm 12-30-06 12:55 PM

8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
Anyone out there got SUSE 10.2 & the Nvidia GeForce 8800GTX working together.
I tried the drivers supplied but SUSE just hangs with a black screen when you try to restart X


Edit: Well after many hours of playing with Xorg.conf and trying all kinds of stuff.. I've gotten the 3D working to a degree. 3D Screensavers work at full speed
and the NVidia logo appears at boot.. but If you log off, it hangs at a blackscreen.. have to shutdown/restart.. cant logout
and none of the 3D Desktop effects work.. can't enable em.. pfft..

I really don't know why I keep trying to get 3D working in linux... sucker for pain I guess..

Thanks
Happy NewYears

triplah 12-31-06 03:05 AM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
2 Attachment(s)
I'm getting the same behaviour. I've included a log from before the hang, and one i grabbed through ssh after the hang.

distro is gentoo. other info looks to be in the log files

triplah 01-12-07 01:46 AM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
i'm aware this was posted over new years / christmas break

so this is a bump.

cheers

netllama 01-12-07 11:50 AM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
I don't see anything in your 'after' bug report that suggests an nvidia driver bug. In fact, I don't see any signs of problems at all. Are you sure that this bug report was generated while the problem was present?

Thanks,
Lonni

derbuffer 01-12-07 03:40 PM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
Hi budurahm

First you've to install the nvidia-97.46 driver (download it at the nvidia-driver-homepage)

Then edit the /boot/grub/menu.lst

change the vga= parameter to vga=normal.

This should work.

Greetings

triplah 01-12-07 04:30 PM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
Quote:

Originally Posted by netllama
I don't see anything in your 'after' bug report that suggests an nvidia driver bug. In fact, I don't see any signs of problems at all. Are you sure that this bug report was generated while the problem was present?

Thanks,
Lonni

Hi netllama,

I would have questioned my own sanity too if it wasnt for the fact that it only happens with the new nvidia drivers and my 8800GTX. This doesnt occur using the vga driver.

The bug report was definatly dumped WHILE the display was blackscreened and locked. I had too ssh in to get the report.

I'll try derbuffer's advice and post back. cheers

dpn

netllama 01-12-07 04:32 PM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
Actually, if disabling the console framebuffer eliminates the problem, then this is a known bug.

triplah 01-12-07 04:42 PM

Re: 8800GTX & SuSe 10.2 = BlackScreen
 
Quote:

Originally Posted by netllama
Actually, if disabling the console framebuffer eliminates the problem, then this is a known bug.


well, sorry i didnt find out about that. because vga=normal instead of my previous mode has got it working (of sorts) now.

Cheers!

dpn


All times are GMT -5. The time now is 02:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.